Rostourism je objavio popis zemalja u koje je zabranjen ulazak državljanima Ruske Federacije.

Rostourism je objavio popis zemalja u koje je zabranjen ulazak državljanima Ruske Federacije. Koliko dugo će to biti relevantno?

Federalna agencija za turizam na svojoj je stranici objavila popis ograničenja koja vrijede pri ulasku u strane zemlje. Od 27. lipnja na popisu se nalazi 121 država svijeta.

Konkretno, navedena su ograničenja ulaska i uvjeti za njihovo moguće otkazivanje. Postoji popis kategorija građana koji mogu prijeći granice, kao i uvjeti za njihov dolazak. Na primjer, je li karantena obavezna za strane turiste i koju dokumentaciju trebaju imati kod sebe na carini. Posebna stavka su “dodatne informacije”. U ovom se odjeljku potencijalni putnici mogu  upoznati s mjerama koje je određena država uvela u borbi protiv pandemije koronavirusa, kao i trenutnim fazama ograničenja (radni uvjeti za hotele, ugostiteljske objekte, muzeje, raspored javnog prijevoza itd). Treba uzeti u obzir da, unatoč preciznosti informacija, Federalna agencija za turizam ne određuje koliko će se često  stranica ažurirati. U međuvremenu, nekoliko sati nakon objave, neke informacije su već “zastarjele”. Npr. vlada Dominikanske Republike je u noći 27. lipnja donijela odluku da od 01. Srpnja ukida ograničenja u međunarodnom putničkom zračnom prometu.  Istovremeno, crnogorske vlasti su ponovno  uvele karantenske mjere zbog izbijanja koronavirusa. Samo u 10 dana zabilježeno je 100 novozaraženih osoba. Međutim, ti se podaci ne nalaze na popisu Federalne Agencije Rosturizm. Očito će se stranice prije ili kasnije ažurirati, ali u trenutnoj situaciji, kad se situacija u svijetu mijenja svakih sat vremena, njezina relevantnost ostaje upitnom.

Izvor: https://www.tourdom.ru

« Vrati se na prethodnu stranicu