RUSIJA

RUSKA VIZA ZA HRVATSKE DRŽAVLJANE

OD 25.Travnja 2022 Konzulat Ruske Federacije u Zagrebu prestaje s izdavanjem viza za Rusiju državljanima Republike Hrvatske

Viza se trenutno može ishoditi u Veleposlanstvu Ruske Federacije u Mađarskoj – Budimpešta ili u Veleposlanstvu Ruske Fedeeracije u Sloveniji – Ljubljana

Hrvatska turistička agencija Atlantis Travel može osigurati punu podršku građanima RH pri ishođenju viza za Rusku Federaciju.

Prema trenutnoj situaciji vize hrvatskim državljanima se izdaju redovito, no ne možemo isključiti mogućnost da se odluka neće u međuvremenu promijeniti i da će njihovo izdavanje biti onemogućeno.

Važno je napomenuti da može doći do promjene trenutno važećih uvjeta za izdavanje vize za hrvatske državljane (npr. prestanak izdavanja vize na osnovu poziva od firme, povećanja rokova ishođenja vize, prestanak izdavanja viza državljanima HR i sl)

TURISTIČKA VIZA

Turistička viza za boravak u Rusiji:

 1. Potvrda о prihvatu stranog turista u Rusiji od nadležne ruske turističke agencije (možete dobiti u ATLANTIS TRAVEL-u).
 2. Putno zdravstveno osiguranje s pokrićem minimum 50 000 eur (možete dobiti u ATLANTIS TRAVEL-u).
 3. Popunjeni elektronski upitnik (preuzeti) – neophodno zapamtiti ID kod upitnika i lozinku
 4. Fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom koja nije starija više od 3 mjeseci, sa jasnim prikazom lica anfas bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili religiozne pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
 5. Valjana putovnica koja ima najmanje dvije prazne stranice(a) i koja mora vrijediti 6 mjeseci dulje od roka do kojeg vrijedi viza.

Rokovi izdavanja:

Turistička viza redovan postupak – 10 radnih dana

POSLOVNA VIZA
 1. Pozivno pismo od ruske firme ili original zamolba nacionalnih gospodarskih udruga ili nadležnih ministarstava i ustanova države-primateljice (možete dobiti u ATLANTIS TRAVEL-u)
 2. Putno zdravstveno osiguranje s pokrićem minimum 50 000 eur (možete dobiti u ATLANTIS TRAVEL-u)
 3. Popunjeni elektronski upitnik (preuzeti) – neophodno zapamtiti ID kod upitnika i lozinku
 4. Fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom koja nije starija više od 6 mjeseci, sa jasnim prikazom lica anfas bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili religiozne pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
 5. Valjana putovnica koja ima najmanje dvije prazne stranice i koja mora vrijediti 6 mjeseci dulje od roka do kojeg vrijedi viza.

Rokovi izdavanja:

Jednokratna ili dvokratna viza redovan postupak – 10 radnih dana.

Višekratne vize redovan postupak – 10-12 kalendarskih dana.

VIZA ZA VOZAČA
 • Valjana putovnica koja ima najmanje dvije prazne stranice(a) i koja mora vrijediti 6 mjeseci dulje od roka do kojeg vrijedi viza.
 • Fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom koja nije starija više od 3 mjeseci, sa jasnim prikazom lica anfas bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili religiozne pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
 • Putno zdravstveno osiguranje s pokrićem minimum 50 000 eur (možete dobiti u ATLANTIS TRAVEL-u).
 • Popunjeni elektronski upitnik (preuzeti) – neophodno zapamtiti ID kod upitnika i lozinku
 • Licenca za međunarodni cestovni prijevoz tereta kao javnu uslugu (original ili izvadak) – izdaje HGK
 • Dozvola od Ministarstva prometa Ruske Federacije (original) – izdaje HGK 
 • Zamolba od HGK za izdavanje vize za vozače (pismo mora biti naslovljeno na Veleposlanstvo RF u Ljubljani)
 • Maršrutni list popunjava firma, obrazac je u privitku (original)

Rok ishođenja 1kratne ili 2 kratne vize 7 radnih dana, višekratne vize do 12 radnih dana

Ukoliko osoba nije bila u Rusiji unazad godinu dana, može dobiti samo jednokratnu vizu, rokom na 90 dana, pa dvokratnu vizu na 90 dana pa tek nakon iskorištenih viza može dobiti višekratnu vizu na godinu dana.

VIZNA PODRŠKA i CJENIK
Cijena ishođenja vize po redovnom postupku:

Jednokrana viza  – 490 eur

Dvokratna viza – 540 eur

Višekratna viza – 610 eur

Cijena uključuje uslugu slanja dokumenata u Budimpeštu/Ljubljanu, nošenje dokumenata u vizni centar/Konzulat, pristojbe ruskog viznog centra i konzularne pristojbe redovni postupak.

U slučaju zahtjevanja dodatne dokumentacije od strane Ruskog konzulata svaki dodatni odlazak u Vizni centar se naplaćuje 50 euro .

Ukoliko dođe do bilo kojih promjena tijekom procedure ishođenja vize, Atlantis ne vraća troškove za uslugu ishođenja vize.

Za više informacija i cijenu usluga pošaljite nam upit na ru@atlantis-travel.hr ili kontaktirajte nas 01 48 111 55

Odlučite li se na turističko putovanje, privatni posjet prijateljima i rodbini u Rusiji ili putujete poslovno, naša turistička agencija Atlantis Travel uz svoju agenciju Atlantis Holiday u Moskvi, registriranu u ruskom MVP, pruža Vam:

– Usluge ishođenja poslovnih i turističkih viza
– Izdavanje original vaučera i potvrde od ruske agencije, na osnovi kojih se može dobiti turistička viza
– Izdavanje poslovnih pozivnih pisama za ishođenje poslovnih viza
– Konzultacije o vizama za Rusiju i o Veleposlanstvu RF
– Pravilno ispunjavanje upitnika za vizu
– Konzultacije o ishođenju pozivnih pisama
– Uslugu rezervacije smještaja u Rusiji
On-line rezervaciju aviokarata
– Osiguranje

Ukoliko biste radije ishođenje vize prepustili nekom drugom i uštedjeli svoje dragocjeno vrijeme, naši profesionalni djelatnici s dugogodišnjim iskustvom rado će Vam pomoći.

Svi stranci se, ukoliko će boraviti u Rusiji duže od tjedan dana, nakon dolaska u roku od 7 dana moraju prijaviti u Migracijsku službu.

Za sva dodatna pitanja ili ponudu možete se obratiti na:

ru@atlantis-travel.hr
zagreb@atlantis-travel.hr
tel.: +385 1 48 111 55
mob.: +385 91 222 222 5
skype atl_marinaru

———————————————————————————————————————————————

NAJČEŠĆA PITANJA

Koliko je maksimalno dopušteno biti u Rusiji?
Period ukupnog boravka u Rusiji tijekom godine dana ne smije biti duži od 180 dana.

Da li se treba prijaviti na policiju čim dođem u Rusiju?
Svi stranci, nakon dolaska u Rusiju u roku od 7 dana moraju se prijaviti u Migracijskoj službi, osim stranaca koji su dosli u Rusiju na manje od 7 dana.

Kada mogu ponovno posjetiti Rusiju nakon što sam već bio/bila u Rusiji i vratio/la se?
Nema ograničenja što se tiče ulaska, izlaska i ponovnog ulasku u Rusiju. Ponovni posjet možete organizirati odmah nakon što ste se vratili.

Koliko maksimalno stranac može biti u Rusiji
Prema ruskom zakonu o strancima, ima ograničenje na boravak u Ruskoj Federaciji i to je 90 dana svakih 180 dana.

Period važenja vize određen je datumima na aviokartama ili se može razlikovati?
Aviokarte se ne uzimaju u obzir za vađanje vize. Ako vadite jednokratnu vizu – period njezina važenja mora biti usklađen s datumima na pozivnom pismu i vaučeru.

Da li se može ishoditi višekratna viza sa rokom većim od godinu dana?
Da, pod uvjetom da ste prije imali višekratnu vizu sa rokom na godinu dana. Nakon što Vam je istekla višekratna viza s rokom od 2 godine, možete zatražiti vizu s rokom na 3 godine i tako sve do maksimum 5 godina.

Da li mi je potrebna viza, ako dolazim u Sankt Peterburg sa brodom?
Putnici na kruzerima mogu posjetiti Rusiju bez vize ukoliko njihov boravak ne traje dulje od 72 sata i ukoliko imaju rezervirano noćenje na kruzeru. Ovo pravilo se ne primjenjuje na putnike finskih i još nekolicine drugih kompanija. Putnici mogu napustiti brod bez turističke vize ukoliko sudjeluju u putovanju koje organizira kompanija-organizator krstarenja. Putnici koji ne sudjeluju u putovanju, a žele izaći sa broda, moraju ishoditi rusku turističku vizu u svojoj zemlji.

U svakom slučaju preporučamo vam da provjerite informacije o organiziranim turama u svakoj luci i o vizama s organizatorom krstarenja

Za sva dodatna pitanje, možete se obratiti na:

ru@atlantis-travel.hr
tel.: +385 1 48 111 55

servis 24 sata: +385 91 222 222 5
skype atl_marinaru

 

 

 

« Vrati se na prethodnu stranicu