Gruzija je otvorila svoje granice

 

Od 1. veljače gruzijska vlada ukinula sva ograničenja za redovne međunarodne letove, koja su bila uvedena zbog pandemije COVID-19.

Od 1.veljače, sve zrakoplovne tvrtke koje imaju letove prema Gruziji kao i one koje žele uspostaviti avio vezu s ovom državom, mogu planirati svoje letove prema ovoj zemlji bez ikakvih ograničenja. Ulazak stranih turista će biti u skladu sa svim medicinskim protokolima i pravilima uvedenim zbog antivirusne sigurnosti.

Gruzijska vlada razmatra kako olakšati režim ulaska u zemlju, i iz tog razloga će imati sastanak s turoperatorima i turističkim tvrtkama kako bi zajedno razgovarali o ovom pitanju.

Zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19, redovni letovi između Gruzije i drugih država u potpunosti su bili obustavljeni od 21. ožujka 2020. Cargo letovi, čarteri, letovi zbog repatricijacije, humanitarni i tehnički letovi bili su izuzeti od ovog ograničenja.

Od 13. srpnja ukinuto je ograničenje redovnih letova iz Tbilisija za München, Pariz i Rigu, a u studenom je bilo odlučeno ponovo uspostavljanje redovnih letova s još 10 međunarodnih odredišta. No zbog pogoršanja epidemiološke situacije, i gruzijske i strane zrakoplovne kompanije morale su otkazati ili odgoditi već najavljene letove.

 

https://tourism.interfax.ru/ru/news/articles/76307/.htm

 

« Vrati se na prethodnu stranicu