Hrvatsko Veleposlanstvo u Rusiji nastavlja sa izdavanjem turističkih viza

Od 1. travnja ruski državljani mogu ući u Hrvatsku uz predočenje određenih dokumenata .

Kako je jučer najavljeno, Hrvatska je spremna prihvatiti strane državljane koji su cijepljeni bilo kojim cjepivom protiv koronavirusa, čak i ukoliko cjepivo nije na popisu koje je odobrila EU.
Prema riječima direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji, gospodina Rajka Ružičke, za ulazak u Hrvatsku potreban je jedan od slijedećih dokumenata .

– negativan PCR test, ne stariji od 48 sati prije dolaska na granični prijelaz;
– negativan antigenski test koji u ovu svrhu priznaje i EU. Ako turist planira boraviti u zemlji duže od 10 dana, dužan je ponoviti testiranje 10-og dana svog boravka u Hrvatskoj.
– Potvrdu o cjepljenju za osobe koji su prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Dokument mora biti na engleskom jeziku, i ne mora biti ovjeren.
– Potvrdu o preboljelom koronavirusu, koja bi trebala ukazivati na to da su rezultati testiranja provedeni nakon oporavka negativni. Dokument mora biti na engleskom jeziku I ne stariji od 11 dana prije dolaska u Hrvatsku. Period valjanosti – 180 dana od datuma izdvanja.
Djeca mlađa od 7 godina koja putuju s roditeljima ili srbnicima ne trbaju potvrde ukoliko osobe u njihovoj pratnji imaju jedan od gore navedenih dokumenata.

U svezi navedenog Hrvatsko Veleposlanstvo u Rusiji nastavilo je izdavanje turističkih viza u Hrvatsku.

“Hrvatska čeka ruske turiste i to potvrđuje poduzimanjem konkretnih koraka. Od 1. travnja nastavlja se izdavanje turističkih viza ruskim državljanima uz potvrdu 100% plaćenim smještajem u Hrvatskoj. Tako će svi Rusi, koji žele doći u Hrvatsku ove godine moći to učiniti ”, rekao je gospodin Rajko Ruzicka.

ATLANTIS TRAVEL svim svojim sadašnjim i budućim partnerima može osigurati potrebnu dokumentaciju za ishodovanje hrvatskih viza za ruske turiste: Ugovor o suradnji, sudsku registraciju agencije i pismo preporuke za Hrvatsko Veleposlanstvo

Izvor: https://www.atorus.ru

 

« Vrati se na prethodnu stranicu