Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 12.09.2020

Moskva  i gradovi Zlatnog Prstena – Bogatstva Drevne Rusije,
12.09.-19.09.2020.

Poznata turistička tura “Zlatni prsten Rusije” je putovanje po starim ruskim gradovima u kojima su pohranjene drevne znamenitosti, spomenici kulture i povijesna mjesta, većina kojih su pod zaštitom UNESCO. Osnovu ovog kruga čini osam gradova: Sergijev Posad, Pereslavlj-Zaleskij, Rostov Veliki, Jaroslavlj, Kastroma, Ivanovo, Suzdal i Vladimir. Zlatni prsten predstavlja krajnje zanimljiv presjek ruske kulture i povijesti od 12. do 18. stoljeća, u kojem se vide tragovi dramatičnih događaja, borbe za politički i vjerski utjecaj, slabljenje jednih gradova i procvat drugih… Pozivamo Vas na pravo upoznavanje velike Rusije  – putovanje Zlatnim prstenom

CIJENA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu na letovima Aeroflota Zagreb-Moskva-Zagreb, ekonomska klasa

SU2041  ZAG SVO 1305 1705
SU2040  SVO ZAG  1005 1215 

 • zrakoplovne pristojbe
 • 4 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Moskvi
 • 3 noćenja na bazi polupansiona u hotelima 4* u gradovima Zlatnog prstena
 • transfere aerodrom – hotel – aerodrom
 • prijevoz prema programu
 • razglede prema programu: Moskva: panoramski razgled grada, posjet groblju Novodjevičkog manastira, Kremlj i posjet Oružarnici, Tretjakovska galerija, metro tura, vožnja luksuznim brodom,
 • Vladimir: razgled grada i posjet Uspenske katedrale i katedrali sv. Dimitrija, Bogoljubovo: razgled samostana ili crkve u Nerlju, Suzdal: razgled grada, Spaso-Evfimievskog manastira, koncert
 • monaškog zbora i crkvenih zvona, Kremlj i muzej drvene arhitekture, Jurjev-Polski: razgled grada, Kremlj, Mihajlo-Arhangelskom manastiru, Pereslavlj-Zaleski: razgled grada, posjet
 • Arheološkom kompleksu “Kleščin”, razgled Petrove “Zabavne flote”, Sergijev Posad: posjet Trojstvene Lavre sv. Sergeja
 • vodič-pratitelj
 • vođenje s lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku
 • voucher za rusku vizu
 • osiguranje od jamčevine, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena aranžmana po osobi u kn:

Hoteli Redovna cijena u 1/2 sobiFM Redovna cijena u 1/2 sobiDoplata za 1/1 sobu
4*13290,00
12990,002 740,00

Cijena na bazi minimalno: 10 osoba.

NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 10.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekspresni postupak uz nadoplatu)
 • putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučujemo i osiguranje od otkaza putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • dodatne obroke i usluge koji nisu navedeni u programu

VAŽNO!!!

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Aviokompanija zadržava pravo promjene vremena letova.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjene cijena ulaznica u objekti, koji se posjećuju
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.  

1. DAN, subota, 12.09. ZAGREB – MOSKVA

Znamenitosti Moskve

Sastanak grupe na aerodromu. Registracija na let SU 2041 aviokompanije Aeroflot u 13:05 h. Predviđeni dolazak u Moskvu u 17:05h. Tranfer do hotela, smještaj, noćenje. Možda i prva šetnja gradom…

2. DAN, nedjelja, 13.09. MOSKVA

Crkva Krista Spasitelja

Doručak. Nakon doručka krećemo u panoramski razgled grada autobusom, vožnja starim i novim gradskim ulicama: Katedrala Krista Spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, Arbat, Boljšoj, Kutuzovski prospekt, Park Pobjede… Novodjevični manastir s čuvenim grobljem ruskih velikana (posjet), Crveni trg te razgled Kremlja, samog srca Moskve i Rusije.
Posjet Tretjakovskoj galeriji, jednom od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazne riznice ruske umjetnosti. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

3. DAN, ponedjeljak, 14.09. MOSKVA

Top u Kremlju

Moskva, poslije doručka obilazak i rezgled Kremlja te posjet Oružarnici – Riznici ponedjeljak ruskog državnog znakovlja i dijamanata, dragocjeni predmeti iz carske i patrijaršijske riznice. Slijedi razgled čuvenog Moskovskog metroa s raskošno uređenim postajama i završavamo vožnjom brodom rijekom Moskvom uz poglede na grad. Samostalan povratak u hotel, slobodno za šetnju, kupovinu, noćenje.

4. DAN, utorak, 15.09. MOSKVA – VLADIMIR – BOGOLJUBOVO

Moskva, poslije doručka odlazak za Vladimir (190 km), panoramski razgled grada s posjetom “Uspenske” katedrale i crkve sv. Dimitrija. Vladimir je jedan od najstarijih ruskih gradova s velikim brojem muzeja, arhitektonskim remek-djelima, divnim parkovima i spomenicima. Ručak. Odlazak za Bogoljubovo (10 km) i razgled Bogoljubskog samostana ili (ovisno o vremenu) izlet do Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Nerlju (iz 12.st od bijelog kamena). Nastavak vožnje za Suzdalj (35 km). Razgled Spaso-Evfimievskog samostana iz 17.st i koncert monaškog zbora i crkvenih zvona. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

5. DAN, srijeda, 16.09. SUZDAL – PERESLAVLJ -ZALESKI

Doručak.  Suzdalj, poslije doručka razgled grada koji očarava ljepotom drvene arhitekture uronjene u zelenilo i ljepotu prirode koja stvara vedru, umirujuću sliku još uglavnom ruralnog kraja. Brojne kupole, visoki crkveni zvonici, drveni manastiri svjedoče o važnosti pravoslavlja na rusku povijest. U Suzdalju se skriva više o d 200 povijesnih spomenika ruske kulture, a mnogi su pod zaštitom UNESCO-a. Posjet Kremlju i pogled s vidikovca na Pokrovski ženski manastir. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak za Jurijev-Polski, grad koji je 1152. god. osnovao knez Jurij Dolgoruki, isti knez koji je i osnovao Moskvu i nekoliko gradova Zlatnog prstena: Kremlj, Mihajlo-Arhangelski manastir, Georgijevsku crkvu iz 13.st…. nastavak za Pereslavlj-Zaleski. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. DAN, četvrtak, 17.09. PERESLAVLJ-ZALESKI – SERGIJEV POSAD

Doručak. Poslije doručka razgled divnog grada iz 1152.godine u kojemu je rođen Aleksandar Nevski, veliki ruski knez i vojskovođa, car Petar I je u mladosti na jezeru Pleščejevo započeo stvaranje ruske flote s tzv. “Zabavnom flotom”. Ručak i polazak za Sergijev Posad. Posjet Trojstvenoj lavri svetoga Sergeja. Manastir je na popisu svjetske baštine, a poznat je i po bogatoj zbirci ikona (Andrej Rubljov). Polazak za Moskvu  smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN, petak, 18.09. SERGIJEV POSAD – MOSKVA

Doručak. Slobodan dan za obilazak slikovitog Kremlja Izmaylovo, koji se nalazi 300 m od hotela. Ovdje ćete naći prekrasnu drvenu crkvu sv. Nikole, vidikovac – zvonik, koji ima zbirku crkvenih zvona XVII – XX stoljeća, palaču ruske hrane, mnoštvo zanimljivih muzeja za odrasle i djecu (muzej votke, muzej kruha, galerija „Art-Kremlj“, galerija lutaka, dom bajke itd.), te posjetiti tržnicu gdje ćete moći osjetiti pravu Rusiju te imati priliku za nabavku autohtonih suvenira.

8. DAN, subota, 19.09. moskva-ZAGREB

Doručak. Poslije doručka transfer na aerodrom, let SU 2040 u 10:15 h. Dolazak u Zagreb oko 12:20 h.

 

Save

Save


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 12.09.2020

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 12.09.2020 1-10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 12.09.2020

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu