Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 21.09.//28.03.2020,19.09.2020

Moskva  i gradovi Zlatnog Prstena – Bogatstva Drevne Rusije, 21.09.-28.09.2019//
28.03.-04.04.2020.//19.09.-26.09.2020

Poznata turistička tura “Zlatni prsten Rusije” je putovanje po starim ruskim gradovima u kojima su pohranjene drevne znamenitosti, spomenici kulture i povijesna mjesta, većina kojih su pod zaštitom UNESCO. Osnovu ovog kruga čini osam gradova: Sergijev Posad, Pereslavlj-Zaleskij, Rostov Veliki, Jaroslavlj, Kastroma, Ivanovo, Suzdal i Vladimir. Zlatni prsten predstavlja krajnje zanimljiv presjek ruske kulture i povijesti od 12. do 18. stoljeća, u kojem se vide tragovi dramatičnih događaja, borbe za politički i vjerski utjecaj, slabljenje jednih gradova i procvat drugih… Pozivamo Vas na pravo upoznavanje velike Rusije  – putovanje Zlatnim prstenom

CIJENA UKLJUČUJE:

– povratnu zrakoplovnu kartu na letovima Aeroflota Zagreb-Moskva-Zagreb, ekonomska klasa
SU2041  ZAGSVO  1305 1705
SU2040  SVOZAG  1005 1215
– zrakoplovne pristojbe
– 5 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Moskvi
– 2 noćenja na bazi polupansiona u hotelima 4* u gradovima Zlatnog prstenja
– 3 ručkova u lokalnim restoranima u gradovima Zlatnog prstnja
– transfere aerodrom –  hotel – aerodrom
– prijevoz prema programu
–  razglede prema programu: Moskva: panoramski razgled grada, posjet groblju Novodjevičkog manastira, Kremlj i posjet Oružarnici, Tretjakovska galerija, metro tura, vožnja luksuznim brodom, Vladimir: razgled grada i posjet Uspenske katedrale i katedrali sv. Dimitrija, Bogoljubovo: razgled samostana ili crkve u Nerlju, Suzdal: razgled grada, Spaso-Evfimievskog manastira, koncert monaškog zbora i crkvenih zvona, Kremlj i muzej drvene arhitekture, Jurjev-Polski: razgled grada, Kremlj, Mihajlo-Arhangelskom manastiru, Pereslavlj-Zaleski: razgled grada, posjet Arheološkom kompleksu “Kleščin”, razgled Petrove “Zabavne flote”, Sergijev Posad: posjet Trojstvene Lavre sv. Sergeja
– vodič-pratitelj
– vođenja s lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku
– voucher za rusku vizu
– jamčevni polog
– organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana po osobi u kn:

HoteliRedovna cijena u 1/2 sobiDoplata za 1/1 sobu
4*11 090,002 740,00

NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

– vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
– putno zdravstveno osiguranje s pokrićem minimalno 30 000 eur (obavezno je za ishođenje vize) – preporučamo ugovaranje i osiguranja od otkaza putovanja
– fakultativne izlete (obavezna rezervacija I plaćanje unaprijed)
– doplatu za jednokrevetnu sobu
– dodatne obroke I usluge koji nisu navedeni u programu

VAŽNO!!!

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Aviokompanija zadržava pravo promjene vremena letova.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjene cijena ulaznica u objekti, koji se posjećuju
Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.  

1 dan, subota: ZAGREB – MOSKVA

Znamenitosti Moskve

Polazak iz Zagreba direktnim letom SU2041 u 13:05 h. Predviđen dolazak u 17:05 u Moskvu – glavni grad Rusije koji broji više od 13 milijuna stanovnika. Brojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

2 dan, nedjelja: Moskva

Crkva Krista Spasitelja

Doručak. Odlazak na panoramski razgled Moskve (4 sata): vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj_ kutuzovski prospekt i Park Pobjede I dr. Zaustavljenje kod Novodjevičanskog manastira (1 sat), jednog od najpoznatijih manastira u Moskvi, posjet groblja. Posjet Tretjakovske galerije, jednom od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazne riznice ruske umjetnosti. U njoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastala u vremenu od 11. st. do danas. Najbogatija je zbirka slika iz druge polovice 19. stoljeća, kojoj nema ravnih. Muzej je čuven po slikama Perova, Levitana, Gea, Vrubelja, Savrasova, Kuindžija, Serova, Vasnjecova, Surikova i Rjepina, koje je stekao još osnivač Tretjakovske galerije. Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

3 dan, ponedjeljak: Moskva

Top u Kremlju

Doručak. Odlazak pješice do Crvenog trga te razgled Moskovskog Kremlja (3 sata), koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznati ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom. Posjet Oružarnice iz 1851. godine u kojoj je danas muzej ruskog državnog znakovlja i dijamanata. Osnovni dio muzejskih izložaka čine dragocjeni predmeti iz carske i patrijaršijske riznice koji su izrađeni od ruku kremljevskim majstora ili dobiveni na dar od veleposlanika stranih država.  Razgled Moskovskog metroa, stanice kojeg se često nazivaju podzemnim dvorcima jer zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Dalje slijedi vožnja luksuznim brodom Radisson po rijeci Moskvi. Obilazak Moskve brodom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Izlet brodom postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Na brodu možete naručiti piće ili ručak. Samostalni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4 dan, utorak:  MOSKVA-VLADIMIR-BOGOLJUBOVO-SUZDAL

Moskva, poslije doručka odlazak za Vladimir (190km), panoramski razgled grada s posjetom “Uspenske” katedrale i crkve sv. Dimitrija. Vladimir je jedan od najstarijih ruskih gradova s velikim brojem muzeja, arhitektonskim remek-djelima, divnim parkovima i spomenicima.. Ručak. Odlazak za Bogoljubovo (10km) i razgled Bogoljubskog samostana ili (ovisno o vremenu) izlet do Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Nerlju ( iz 12.st od bijelog kamena). Nastavak vožnje za Suzdalj (35km). Razgled Spaso-Evfimievskog samostana iz 17.st i koncert monaškog zbora i crkvenih zvona. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

5 dan, srijeda: SUZDAL – PERESLAVLJ-ZALESKI

Doručak. Check-out iz hotela te oldazak na panoramski razgled Suzdalja. Ono što očarava svakog posjetilja Suzdalja jest ljepota drvene arhitekture koja, uronjena u zelenilo i ljepotu prirode, stvara vedru umirujuću sliku još uglavnom ruralnog kraja. Brojne kupole, visoki zvonici očuvanih crkava i drevni manastiri svjedoče o važnosti pravoslavlja u stvaranju ruske povijesti. Zanimljivo je da se u Suzdalju skriva više od 200 povijesnih spomenika ruske kulture, a mnogi od njih na popisu su Svjetske kulturne baštine. Posjeti ćemo Kremlj, muzej drvene arhitekture, Pokrovski ženski samostan (sa vidikovca). Ručak u lokalnom restoranu. Polazak za Jurijev-Polski, grad koji je 1152. godine osnovao knez Jurij Dolgoruki, isti onaj knez koji je osnovao Moskvu (1147.) i nekoliko drugih gradova Zlatnog prstena. Posjeti ćemo Kremlj, Mihajlo-Arhangelski samostan, Georgijevsku crkvu iz 13.stoljeća, glavne gradske znamenitosti. Polazak za Pereslavlj-Zaleski. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

6 dan, četvrtak: PERESLAVLJ-ZALESKI – SERGIJEV POSAD

Doručak. Check-out iz hotela te polazak na razgled grada. Pereslavlj – Zaleski je jedan od najstarijih ruskih gradova osnovan 1152. godine knezom Jurijom Dolgorukim te ima predivne arhitektonske i povjesne spomenike. U Pereslavlju je rođen Aleksandar Nevski, veliki ruski knez i vojskovodja koji je odbranio Rusiju od švedskih, mongolsko-tatarskih i litvanskih napada i koji u životu nije izgubio nijednu bitku. Ovdje, na jezeru Pleščejevo, car Petr I je u mladosti započeo stvaranje ruske flote sa takozvanom „zabavnom flotom“. Posjeti ćemo Crveni trg, arheološki kompleks “Kleščin” I plavi kamen, Petrovu „Zabavnu flotu“.  Ručak. Polazak za Sergijev Posad. Izlet u samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja. Samostan je uvršten u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa Andreja Rubljova. Polazak za Moskvu  smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7 dan, petak: SERGIJEV POSAD – MOSKVA

Doručak. Slobodan dan za obilazak slikovitog Kremlja Izmaylovo, koji se nalazi 300 m od hotela. Ovdje ćete naći prekrasnu drvenu crkvu sv. Nikole, vidikovac – zvonik, koji ima zbirku crkvenih zvona XVII – XX stoljeća, palaču ruske hrane, mnoštvo zanimljivih muzeja za odrasle i djecu (muzej votke, muzej kruha, galerija „Art-Kremlj“, galerija lutaka, dom bajke itd.), te posjetiti tržnicu gdje ćete moći osjetiti pravu Rusiju te imati priliku za nabavku autohtonih suvenira.

8 dan, subota: MOSKVA – ZAGREB

Doručak. Check – out iz hotela. Transfer na aerodrom. Let za Zagreb SU2040 u 10:05. Predviđeni dolazak u Zagreb 12:15.

 

Save

Save


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 21.09.//28.03.2020,19.09.2020

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 21.09.//28.03.2020,19.09.2020 1-20 osoba
21.09.201911090,00kn
28.03.202011090,00kn
19.09.202011090,00kn

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 21.09.//28.03.2020,19.09.2020

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu