Zarubežnjeft ulaže novih 30 milijuna eura u rafineriju u Bosanskom Brodu

Zarubežnjeft

Ruska kompanija Zarubežnjeft uložit će novih 30 milijuna eura u Rafineriju nafte u Brodu s ciljem poboljšanja uvjeta rada i ekoloških uvjeta. To podrazumijeva i korištenje plina koje bi dovelo do bitnog smanjenja zagađanja, objavile su u srijedu banjolučke novine Glas Srpske.

Prema informacijama iz tiska i izvješća iz ureda predsjednika Republike Srpske, Milorad Dodik i direktor Zarubežnjefta Sergej Kudrjašov razgovarali su o novim investicijama u Brodsku rafineriju i mogućnosti njezine opskrbe plinom 12. ožujka u Moskvi.

Direktor Zarubežnjefta ocijenio je da bi se s uvođenjem plina kao energenta postigla veća učinkovitost rada i poboljšanje ekoloških uvjeta. Izrazio je zadovoljstvo investicijama i dobrim odnosima s vlastima u RS koji su bitni za realizaciju projekata rafinerije.

Istodobno, mediji u Federaciji BiH objavili su kako je akumulirani gubitak Rafinerije nafte u Brodu veći od pola milijarde maraka (oko 250 milijuna eura). U financijskom izvještaju za prošlu godinu, objavljenom na Banjalučkoj burzi, prošle je godine rafinerija poslovala s gubitkom od 46,1 milijuna maraka.

Predstavnici Vlade RH nekoliko su puta upozoravali kako je zbog uvjeta rada u rafineriji značajno povećano onečišćenje zraka u Slavonskome Brodu te su tražili prilagođavanje ekoloških standarda. Prigodom sastanka potkraj prošle godine u Zagrebu s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem, predstavnici rafinerije u Brodu obećali su riješiti problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu i promijeniti plin kao energent.

Izvor: business.hr

Zanima li vas putovanje u Rusiju, vize za Rusiju,  smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel – stručnjacima za Rusiju uz koje ćete se u Rusiji osjećati kao kod kuće.

« Vrati se na prethodnu stranicu