Važno: Obavijest Ruskog viznog centra

corona i putovnica

Poštovani,

Obavještavamo da sukladno odluci Vlade Ruske Federacije radi sigurnosti zemlje, te zdravlja njezinog stanovništva, kao i spriječavanja širenja COVID19, sukladno ruskim zakonima, od 18.03.2020. do 01.05.2020. bit će zabranjen ulazak u zemlju svim stranim državljanima, kao i osobama bez državljanstva.

Zabrana se neće odnositi na diplomatske predstavnike, odnosno zaposlenike veleposlanstva i konzulata na području Ruske federacije, vozače u cestovnom prometu, zrakoplovno, pomorsko i osoblje riječnih brodova, vlakopratno osoblje, članove službenih delegacija i osoba koje imaju diplomatske, službene, privatne vize, izdane zbog smrtnog slučaja člana obitelji, osobe sa stalnim boravkom na području Ruske Federacije, kai i na osobe koje se nalaze u tranzitnom području zračnih luka.

Također napominjemo da od 18.03.2020. do 01.05.2020. ne primamo dokumentaciju za ishođenje viza (osim u gore navednim slučajevima) te sve vize, koje su trebale biti izdane u navedenom razdoblju neće biti izdane, uz nemogućnost povratka konzularne i servisne pristojbe.

Naglašavamo da su mjere s ruske strane donesene sukladno preporukama WHO-a zbog izvanredne situacije te su isključivo privremenog karaktera.

Zahvaljujemo na razumjevanju

 

« Vrati se na prethodnu stranicu