Vaš vodič za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. FAN ID

Uvijek iznova iznenadi interes za najvažniju sporednu stvar na svijetu – nogomet. Oči cijelog svijeta već su sad uperene u Rusiju, u kojoj će od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. po prvi put u povijesti održati svjetsko nogometno prvenstvo. Još jedna posebnost je , što će se po prvi put nogometno prvenstvo održati istodobno na području dva dijela svijeta, u Europi i Aziji. Uz Fan ID podržite Vatrene…

Vatreni u  Rusiji - kako do FAN ID-a

Želite li otići na prvenstvo, razveseliti svoje omiljene momčadi i dobiti puno živopisnih i nezaboravnih dojmova? Naša turistička agencija Atlantis travel nudi Vam aranžmane za SP 2018, koji uključuju hotelski smještaj u gradovima domaćinima utakmica, obroke, transfere do hotela i stadiona, asistenciju oko ishođenja viza ili Fan ID-a (putovnice navijača). Također, vrlo rado ćemo Vam pomoći oko rezervacije letova do Rusije, kupovini ulaznica za utakmice, i preuzeti brigu o organizaciji i rezervaciji ostalih usluga (putno zdravstveno osiguranje, izleti, itd…)

Dok se gradski organizatori pripremaju postati pravi domaćini Svjetskog nogometnog prvenstva, Atlantis travel neka postane Vaš vodič za uspješnu organizaciju putovanja na SP u Rusiji 2018.

* Da li je potrebna viza za ulazak u Rusiju za vrijeme Svjetskog prvenstva?
Ukoliko imate ulaznicu za bilo koji utakmicu SP 2018, onda imate pravo ući u Rusku Federaciju bez vize, ali isključivo uz Fan ID, takozvanu putovnicu navijača. Ako ipak nemate ulaznice, ali ste željni posjetiti Rusiju u tom periodu slobodno se obratite Atlantis travel-u , kako bi na brz i jednostavan način i bez ikakvih briga riješili vizu za Rusiju.

* Koje sve gradove smijem posjetit s Fan ID-om?
Ušli ste u Rusku Federaciju s Fan ID-om ili s vizom, dalje se slobodno možete kretati između svih gradova. Bitno je da se prijavite radi registracije na policiji u roku od 24 sata od dolaska, u svakom gradu koji posjećujete.

* Kako doći od aerodroma do hotela?
Od aerodroma do hotela najbolje da koristite javni prijevoz (express vlakove, shuttle busove i sl). Također Atlantis travel može Vam osigurati transfer ili pomoći unajmiti auto. Jedno općenito pravilo je da izbjegavate uzeti taksi u zračnoj luci: jedan oportunistički taksist je naivnom čileanskom novinaru naplatio čak 700 eura za kratku vožnju.

* Što je Fan ID?
Fan ID (putovnica navijača) je dokument koji moraju imati svi navijači, koji planiraju posjetiti utakmicu/e Svjetskog prvenstva 2018, kako bi ušli na stadion. Fan ID je dokument poput akreditacije sa Vašom slikom i osobnim podacima.

* Da li je Fan ID obavezan za sve navijače?
Da, Fan ID je obavezan za sve navijače utakmica Svjetskog prvenstva 2018, uključujući i djecu.

* Da li je moguće dobiti Fan ID prije nego kupim ulaznice za utakmicu?
Ne, samo vlasnici ulaznica mogu dobiti Fan ID

* Kako mogu dobiti Fan ID?
Kako bi dobili Fan ID trebate se registrirati na https://www.fan-id.ru/registration.html?locale=EN i popuniti obrazac za prijavu. Vaš zahtjev za ishođenjem će biti razmotren u roku 72 sata nakon kojeg ćete dobiti obavijest o statusu Fan ID-a.
Fan ID se izdaje jednom za sve utakmice Svjetskog prvenstva 2018 bez obzira koliko utakmica ćete posjetiti.

* Da li netko drugi umjesto mene može ishoditi Fan ID?
Da, ukoliko nemate vremena Atlantis travel će za Vas ishoditi Fan ID. Za ishođenje su potrebni: kopija putovnice, slika 3,5×4,5 u jpg formatu, broj ulaznice, broj mobitela i e-mail, i adresa na koju želite da Vam poštom pošalju putovnicu navijača. Cijena usluge je 100kn+PDV.

* Za što služi Fan ID?
Fan ID je potreban svim navijačima za ulazak na stadion.
– Fan ID omogućuje navijačima besplatan prijevoz iz Moskve posebnim vlakom do grada u kojem se održava utakmica, i besplatan javni prijevoz u gradu u kojem se održava utakmica, ali samo na dan održavanja utakmice.
– uz Fan ID i valjanu putovnicu strani državljani koji dolaze u Rusku Federaciju kao navijači, imaju pravo na višekratni ulaz u Rusiju bez vize, ali ne ranije od 10 dana prije datuma održavanja 1. utakmice Svjetskog prvenstva, i ne kasnije od 10 dana nakon održane zadnje utakmice Svjetskog prvenstva 2018.

* Gdje i kako dobiti besplatne karte za vlak za gradove u kojima se održavaju utakmice Svjetskog prvenstva?
Raspored vlakova možete vidjeti na web stranici https://tickets.transport2018.com/free-train/schedule, a ujedno možete i napraviti rezervaciju karte ali samo ako imate Fan ID. Ukoliko ne možete pronaći neke od traženih linija (npr. vlakove za Nižni Novgorod utakmica Argentina – Hrvatska) slobodno se obratite Atlantis travelu , rado ćemo Vam pronaći odgovarajuću kartu kako bi posjetili utakmicu i podržali Vatrene!

* Dostava Fan ID-a stranim državljanima
Tijekom registracije za Fan ID možete izabrati način preuzimanja putovnice navijača: „poštom” gdje navedete adresu dostave. Sms-om ili mailom ćete dobiti obavijest da je Fan ID poslan, sa kodom za praćenje pošiljke. Pošiljku možete pratiti na internetskim stranicama Ruske pošte: www.pochta.ru/tracking.

* U kojem roku će biti dostavljena putovnica navijača?
Rok isporuke Fan ID-a u inozemstvo iznosi do 30 dana.

* Kome se moram obratiti ako izgubim putovnicu?
Ukoliko ste izgubili putovnicu, morate se obratiti u Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Moskvi: Korobejnikov pereulok 16/10, Telefon: +7 495 785 39 49

* Da li je moguće rezervirati vodiča na hrvatskom jeziku za razglede gradova?
Atlantis travel uz svoju agenciju u Moskvi Atlantis Holiday može Vam osigurati razglede gradova Moskva i St Petersburg s vodičem na hrvatskom jeziku te razgled ostalih gradova s vodičem na engleskom jeziku.

 

« Vrati se na prethodnu stranicu