Udruga ruskih turoperatora je objavila popis zemalja, koje su spremne primiti ruske turiste

14. srpnja Udruga ruskih turoperatora službeno je objavila informaciju turističkih institucija stranih zemalja o tome koje zemlje čekaju ruske turiste i pod kojim uvjetima.
Među destinacijama koja su otvorene za ruske turiste su Turska, Kuba, Dominikanska Republika, Meksiko, Maldivi, Hrvatska, Egipat i UAE.

Izvršna direktorica udruge Maya Lomidze na online brifingu je rekla da će većina ovih zemalja zahtijevati od turista potvrde o negativnom testu na COVID19 i mjerit će temperaturu na ulasku u zemlju. Također, neke zemlje će zahtjevati preuzimanje aplikacije koja će pratiti lokaciju turista, kao i popunjavanje posebnih obrazaca na granici.

Gđa. Lomidze je također naglasila da će Rusija nastaviti međunarodne letove, vodeći računa o principu reciprociteta.

10. srpnja, Državna agencija za zračni promet razvila je matricu za postupno nastavljanje letova sa stranim zemljama i već je uputila zahtjev vlastima nekoliko država s prijedlogom obostranog nastavka međunarodnih letova.

U svjetlu širenja koronavirusa mnoge su zemlje ograničile međunarodne putničke letove. Rusija je u potpunosti ograničila međunarodni zračni promet od 3. travnja, dozvoljeni su bili samo letovi koji su vraćali sugrađane u domovinu.

Ruska podpredsjednica vlade Tatjana Golikova rekla je da će rasprava o ponovnom uspostavljanju međunarodnih letova iz Rusije i postupnom uklanjanju odgovarajućih ograničenja započeti 15. srpnja.

« Vrati se na prethodnu stranicu