U potrazi za polarnom svjetlošću: Moskva-Murmansk-St.Petersburg, 7 dana

U potrazi za polarnom svjetlošću: Moskva-Murmansk-St.Petersburg, 7 dana 

CIJENA UKLJUČUJE:

– 6 noćenje s doručkom u hotelu 4* po osobi, smještaj u dvokrevetnoj sobi
– transfere aerodrom – hotel – aerodrom
– prijevoz na izletima prema programu
– izlete prema programu
– vođenje s lokalnim vodičem na engleskom jeziku
– ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu
– potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize

Cijena aranžmana po osobi u kn

 

Hotel

2 osobe

4 osobe

6 osoba

8 osoba

10 osoba

4*

14 890

10 870

9 500

9270

7 600

CIJENA NE UKLJUČUJE:

– aviokarte
– vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)

  Dokumenti potrebni za vizu: ispunjeni online upitnik sa vlastoručnim potpisom, putovnica (s najmanje dvije prazne stranice jedna do druge, koja vrijedi 6 mjeseci dulje od datuma izlaska iz Rusije), 1 fotografija sa svijetlom pozadinom 3,5 x 4,5 cm.
– putno zdravstveno osiguranje (možemo ponuditi Allianz, Wiener ili Euroherc osiguranje) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
– doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
– dodatne obroke i usluge koji nisu navedene u programu

VAŽNO!!!

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjena cijena ulaznica u objekte koji se posjećuju.
Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.
Fakultativne izlete je potrebno rezervirati unaprijed.

1. Dan: ZAGREB – MOSKVA

Moskva Zimi

Dolazak u Moskvu glavni grad Rusije kao i njeno političko, kulturno, ekonomsko, vjersko i prometno središte. Moskva se nalazi na rijeci Moskvi po kojoj je dobila i ime koje se prvi put spominje 1147. godine. U Moskvi se nalazi čuveni Kremlj, drevna tvrđava a danas rezidencija predsjednika Ruske Federacije. Spoj je tradicionalnog i suvremenog u svim segmentima života i kulture što ju i  čini toliko bajkovitom. Organizirani transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. Dan: MOSKVA

Doručak u hotelu. Dan za pobliže upoznavanje moskovskih znamenitosti – panoramski razgled glavnog grada Rusije. Vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: ulice Tverskaja i Novi Arbat, Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, kazalište Boljšoj, Crveni trg, Park Pobjede (Poklonaja gora), Velesajam VDNKH i dr. (bez ulaska u objekte). Ručak u lokalnom restoranu. Razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i povijesni centar saznati ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom, te posjetite Uspensku katedralu u kojoj su okrunjeni svi ruski carevi.  Metro tura – razgled Moskvoskog metroa, koji ima više od 150 metro stanica, od kojih 44 sagrađeno kao izvanredno arhitektonsko dostigniće i imaju više kristalnjih lustera, nego čitava Buckinghamska palača.  Večera u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan: MOSKVA-MURMANSK

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Transfer na aerodrom registracija na let Moskva-Murmansk. Dolazak u Murmansk, najveći ruski grad koji se nalazi sjeverno od Arktičkog kruga “Sjeverna morska vrata Rusije”. Murmansk je osnovan samo godinu dana prije boljševičke revolucije 4. listopada 1916., i u početku se zvao Romanov-na-Murmanu, te je zapravo bio posljednji grad utemeljen u Ruskom Carstvu. Murmansk je grub i hrabar grad, ali u isto vrijeme, na svoj način lijep i osjetljiv. U Murmansku polarni dan traje 50 dana, a polarna noć 42 dana. Ovdje možete vidjeti poznata sjeverna svjetla! Transfer do hotela. Ručak u hotelu. Odlazak u panoramski razgled grada. Posjet spomeniku mornara, spomeničkom centru posvećenom potonule ruske podmornice „Kursk“, koja je bila ponos ruske flote, te simbolizirala moć i snagu ruske mornarice, spomeniku “Aljoša”,  uzdignutom u spomen sovjetskim polarnim braniteljima iz Drugog svjetskog rata, te ćete vidjeti ostale znamenitosti polarnog grada. Posjet ćete i brod muzej nuklearni ledolomac “Lenjin” izgrađeni 1957. kao prvi površinski brod na nuklearni pogon i prvi civilni nuklearni brod. Večera u Lokalnom restoranu. Smještaj u hotelu. Odlazak o lov na polarna svijetla. Noćenje.

4. dan MURMANSK

Doručak u hotelu. Odlazak u Kirovsk (220 km, 4 sata) u snježno selo. Snježno selo je ogromni labirint, koji je napravljen pod snijegom s prekrasnim zidnim rezbarijama i ledenim skulpturama koje su napravili umjetnici iz cijele arktičke regije: Rusije, Finske, Švedske i Norveške. Snježno se selo gradi svake godine od svježeg snijega. Vani se možete zabaviti sanjkanjem sa snježnog brežuljka na „palačinki“ (snow tube) ili vožnjom na „banane“ koju vuče motorna kolica. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Večera u restoranu. Noćenje u hotelu.

5.dan MURMANSK – ST.PETERSBURG

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Odlazak na izlet u selo Saami (100 km, 2 sata). Pripadnici naroda Saami, koji žive ovdje na ruskom krajnjem Sjeveru, gataju pomoću polarne svjetlosti i jedini su bjelački narod koji i danas uzgaja sobove. Upoznat ćete faunu Samija: jeleni, lisice, arktičke lisice i drugi. Hranjenje i fotografiranje sa životnijima.  Dalje Vas očekuju saamske igre i zabave te fotografiranje u nacionalnoj odjeći Saamija. Transfer na aerodrom. Let za St.Petersburg. Dolazak u St.Petersburg. Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. St. Petersburg bio je oko 200 godina glavni grad Rusije, a danas je ostao važno kulturno i gospodarsko središte Rusije koje privlači brojne turiste iz svih dijelova svijeta. Ručak u lokalnom resoranu. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

6. DAN: ST.PETERSBURG

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), utvrda Petra I Pavla, posjeta katedrali Sv. Izaka, jedne od najvećih i najraskošnijih građevina St. Peterburga. Gradila se gotovo četrdeset godina, a danas je pretvorena u muzej. Ističe se pozlaćenom kupolom odakle se pruža veličanstven pogled na St. Petersburg. Ručak u restoranu. Posjet Ermitažu jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se sakupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

7. DAN: ST.PETERSBURG

Doručak. Transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga.

 


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

U potrazi za polarnom svjetlošću: Moskva-Murmansk-St.Petersburg, 7 dana

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

U potrazi za polarnom svjetlošću: Moskva-Murmansk-St.Petersburg, 7 dana 10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

U potrazi za polarnom svjetlošću: Moskva-Murmansk-St.Petersburg, 7 dana

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu