Više čokolade u Rusiji

Osnivači trgovine vrhunske čokolade Korkunov ove su godine otvorili prodajno mjesto u moskovskom trgovačkom centru Afimall-City. Uvjereni su da će Ruse preobratiti u ljubitelje slatkiša za kojeg mnogi kažu da je afrodizijak, a stručnjaci su dokazali da podiže raspoloženje te u umjerenim količinama djeluje povoljno na zdravlje.

Ono po čemu je trgovina Korkunov posebna jest širina gastronomskog spektra, a ne puka prodaja kutija čokoladnih bombona. U čokolateriji Korkunov prodaje se 15 vrsta tople čokolade, a svježi čokoladni bomboni iz Odincova stižu svakog jutra.

Iako ne otkrivaju vrijednost investicije, u tvrtki vjeruju da će se ona isplatiti za 8 do 12 mjeseci. Prema istraživanju koje je provela tvrtka KPMG prošle godine u rujnu, Rusija se smatra jednim od najperspektivnijih tržišta za poslovanje čokolaterija. Stoga stručnjaci iz KPMG-a predviđaju da će domaće tržište čokolade, koje trenutno vrijedi više od 8 milijardi dolara, u naredne tri godine porasti za 45%, za razliku od globalnog tržišta čokoladnih proizvoda kojem se predviđa rast od svega 2%.

Korkunov nije prva čokolaterija koja je otvorena u Rusiji. Lanac Konfaelj počeo je s radom 2002. i danas postoji na 21 lokaciji u Moskvi i u drugim gradovima Rusije. U Moskvi posluju i druge trgovine konditorskih proizvoda, kao što su Leonidas, Godiva i Lindt.

U unutrašnjosti Rusije postoji veliki poslovni potencijal za otvaranje trgovina ovog slatkiša, izjavio je za magazin Businessmania Konstantin Soldatenkov, upravitelj za Rusiju belgijskog lanca trgovina za prodaju vrhunske čokolade Daskalides. On smatra da u gradu s milijun i više stanovnika može opstati više ovakvih radnji, a u nekom manjem gradu, koji ima do 500.000 stanovnika, može uspješno poslovati pet trgovina. Iako stručnjaci smatraju da ova trgovina sama po sebi nema veliki komercijalni potencijal i da prvenstveno služi kao sredstvo za promoviranje brenda, u tvrtki najavljuju otvaranje lanca trgovina Korkunov  diljem cijele Rusije, a Aleksandar Nosov, glavni čokolatijer Odincovske tvornice čokolade, izjavio je da Korkunov razmatra ideju otvaranja trgovine u kojoj će se svježe napravljena čokolada služiti u interijeru od same čokolade: zidovi i strop bili bi napravljeni od ovog slatkiša.

 

 

« Vrati se na prethodnu stranicu