U Bakuu održan sastanak predstavnika MVP Azerbejdžana i Hrvatske

U Bakuu su predstavnici ministarstava vanjskih poslova Azerbejdžana i Hrvatske održali sastanak o konzularnim pitanjima, navodi press služba MVP Azerbejdžana.

Na susretu dvoje voditelja sektora konzularnih poslova azerbejdžansku stranu predstavljala je Mehriban Nadžafova, a hrvatsku stranu Vinko Ljubičić.

Naglašena je važnost održavanja takvih konzularnih konzultacija za uspješan nastavak bilateralnih odnosa između Azerbejdžana i Hrvatske u različitim područjima, te za razvoj i širenje suradnje u konzularnoj sferi.

Osim toga, strane su razmjenile mišljenja u svezi s uklanjanjem poteškoća oko izdavanja viza državljanima obiju strana, provedbi konzularnih operacija, reguliranju migracijskih procesa, uključujući i procedure legalizacije nelegalnih migranata i adaptaciji migranata na lokalne uvjete, a raspravljalo se iskustvu Hrvatske i EU u sferi ponovnog prihvata migranata te o perspektivama za buduću suradnju.

Izvor: Trend.az

Planirate li poslovno putovanje u Azerbejdžan – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Azerbejdžan, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

« Vrati se na prethodnu stranicu