Tursku Antaliju je u 2020 godini posjetilo oko 400 tisuća ruskih turista.


Od početka 2020. godine broj stranih turista u Antaliji (Turska) premašio je 1,5 milijuna. Najveći broj turista je iz Rusije – 381 tisuća, javlja list Sabah, pozivajući se na podatke iz zračne luke Antalija.

“Turizam koji je zbog pandemije koronavirusa, zaustavljen u ožujku, zamah je dobio nakon 1. srpnja. Samo 1,2 milijuna turista je stiglo u periodu od 01. srpnja do 08. rujna. Ruski turisti su zauzeli prvo, a odmah iza njih na drugom mjestu su Nijemci, njih čak 323 tisuće” pišu novine.

Prema podacima aerodroma u Antaliji, na ljestvici međunarodnih dolazaka nalaze se turisti iz slijedećih zemalja: Ukrajina (232,2 tisuće), Velika Britanija (100,6 tisuća), Švicarska (38,8 tisuća), Poljska (26,8 tisuća), Sjeverni Cipar (24,3 tisuće), Bjelorusija (22,85 tisuća), Moldavija (19,9 tisuća). Na posljednjem, desetom mjestu nalazi se Izrael s 19,3 tisuće turista.

Ukupno je 2,7 milijuna putnika stiglo u zračnu luku Antalija od 1. siječnja do 8. rujna međunarodnim i domaćim letovima.

Direktor zračne luke Bilgehan Yılmaz primijetio je da, unatoč niskom međunarodnom putničkom prometu te u usporedbi s istim razdobljem prošle godine (40% prošlogodišnjeg), brojevi brzo rastu. “Otvorila su nam se neka europska tržišta, imamo letove za 32 zemlje, odnosno 121 zračnu luku. Naravno, 55-60% postojećeg inozemnog turističkog toka dolazi od ruskih turista, a to je već veliki uspjeh,” rekao je.

Prema riječima generalnog direktora zračne luke Antalya Deniz Varole, prošli tjedan su uspostavljeni direktni letovi iz Taškenta (Uzbekistan) i Varne (Bugarska). U bliskoj budućnosti biti će uspostavljeni i direktni letovi na relaciji Turska – Latvija.

 

Izvor: https://tourism.interfax.ru/

« Vrati se na prethodnu stranicu