Turska uvodi sigurnosni certifikat “antikoronavirus”

Turski ministar turizma i kulture, gdin Mehmet Nuri Ersoy, najavio je uvođenje turskog sigurnosnog certifikata “antikoronavirus”. Prema njegovim riječima, ova bi se inicijativa trebala odnositi kako na turističke znamenitosti, tako i na hotele i turiste. Stupanje na snagu bi bilo u narednih par tjedana , “kad se smiri situacija s pandemijom”.

Prema procjenama turskih turističkih dužnosnika , epidemija bi mogla prestati početkom svibnja. Očekuje se pad broja zaraženih, a postupna normalizacija i mjere popuštanja bi započele u drugom tjednu svibnja. Općenito je mišljenje da će se turistički sektor u većoj ili manjoj mjeri vratiti svom poslu do kraja Ramazana , svetog mjeseca za muslimane, odnosno do kraja svibnja.

Prema riječima gospodina Ersoya, Turska će nastojati certificiranje učiniti međunarodnim standardom u procesu normalizacije stanja u cijelom svijetu. Očekuje se da će certificiranje uključiti obuhvatiti tri glavna dijela: prijevoz, “opremu turističkog sektora ” i same turiste.

U okviru programa, naglašena je važnost sterilizacije vozila, hotela, zračnih luka, restorana, agencija, muzeja i povjesnih lokaliteta. Osim turista, svi zaposleni u turističkoj industriji također će trebati imati potvrdu o imunitetu. Certificiranje hotela i plaža bi dovelo do osiguranja socijalne udaljenosti koja je nužna za sigurnost osoblja i turista. Za nadziranje temperature turista i osoblja bit će uvedeni sustavi termoregulacije. Turisti će svakako morati imati potvrdu da nemaju koronavirus.

« Vrati se na prethodnu stranicu