Transaero osuđuju za damping

Damping cijena

Damping ili slamka spasa? Analizirajući uzroke financijskih poteškoća u Transaeru, u intervijuu za Kommersant, generalni direktor Aeroflota Vitalij Saveliev, između ostalog dotaknuo se teme “jeftinih avio karata” koje je posrnuli prijevoznik plasirao na tržište.

transaero

Tokom zimskog perioda 2014. godine, cijena povratne avio karte Moskva – Bangkok – Moskva iznosila je u prosjeku 24 000 rublja za sve datume osim za Novogodišnje praznike. Također su nudili i atraktivne akcijske cijene letova za Maldive i druge daleke destinacije.

Međutim, jedan stručnjak za zračni promet koji je upoznat s preliminarnim rezultatima revizije interne dokumentacije Transaera (pokrenute od strane drugih tijela), tvrdi da su te pretpostavke neutemeljene. Prije manje od godinu dana, kad je potražnja usljed krize počela opadati, tvrtka je smislila način kako cijene učiniti što privlačnijim. “Počevši od studenog prošle godine, Transaero svojim putnicima nije zaračunavao troškove goriva. S ovakvim popustima, njihove cijene su bile u prosjeku manje i za 12 000 rubalja u odnosu na konkurentske”, izjavio je stručnjak za TourDom.ru. O njihovim se postupcima uvelike raspravljalo u udruzi turističkih partnera jer su mnogi turoperateri izgubili klijente.

Stručnjaci vjeruju da ih je njihova antikrizna strategija povećanja prodaje snižavanjem cijena aviokarata, naposlijetku i dovela do bankrota.

 

Izvor: TourDom.ru

Želite li posjetiti Rusiju i zemalje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, ponuditi uslugu transfera te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

« Vrati se na prethodnu stranicu