Transaero obustavio letove unutar Rusije

Svega mjesec dana poslije najave da će dionice Transaera kupiti Aeroflot, stižu potpuno suprotne vijesti – tvrtka je, izgleda, nikada bliža bankrotu.

Transaero

Naime, Transaero je na svojoj Web stranici objavio da je obustavljena prodaja karata za međunarodne letove na kojima će se prestat prometovati počevši od 15. prosinca.

“Putnicima sa kartama za polaske poslije 00:00h 15. prosinca biti će vraćen novac”, navedeno je na webu Transaera uz doadatne informacije o povratku novca, brojevima telefona i e-mail adresama na koje se putnici mogu javiti.

Ruska agencija za zračni promet je, prema navodima portala Air Insight, obavila neplaniranu inspekcijsku kontrolu u Transaeru. Razlog za to bio je mogući negativni utjcaj na sigurnost zračnog prometa zbog loše financijske situacije u kojoj se tvrtka našla. Većina Transaerovih aviona je u zakupu, dok su oni koji su kupljeni najčešće korišteni za potrebe podizanja kredita.

Pojavila se i informacija da Transaero kasni sa isplatom plaća iz ljetnog perioda, te bi Aeroflot mogao naslijediti i takve dugove. U svakom slučaju, cilj će biti da ovu krizu ne osjete putnici, što će, sasvim izvjesno, biti novi zadatak ne samo za Aeroflot nego i za „S7 Airlines“, „UT Air“.

Čini se, ipak, da će najveću korist imati Aeroflot, koji su obećali preuzeti sve putnike Transaera koji imaju kartu rezerviranu za period poslije 15. prosinca, piše Air Insight.

 

Želite li upoznati sve ljepote Rusije i zemalja bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu