Tko može brzo dobiti rusko državljanstvo?

Tko može brzo dobiti rusko državljanstvo?

Po novim pravilima će za inozemne stručnjake biti jednostavnije dobiti rusko državljanstvo. Migranti koji su stručnjaci u području medicine i inženjerstva, kao i kvalificirani radnici moći će dobiti rusko državljanstvo po pojednostavljenom postupku.

pasport rusko državljanstvo

Ministarstvo rada RF usvojilo je novi postupak kojim je za inozemne stručnjake pojednostavljen postupak stjecanja ruskog državljanstva. Uredba, kojom se određuje popis zanimanja stranih državljana koji mogu steći rusko državljanstvo po pojednostavljenom postupku, objavljena je i stupila je na snagu 7. kolovoza. Lista sadrži 74 zanimanja, koja uključuju opstetričare, zavarivače, projektante, rendgenske tehničare, mehaničare, tehničare za bušenje, tokare, farmaceute i mlinare.

U kategoriji menadžera nalaze se direktori za ekonomske poslove, glavni metalurzi i glavni projekt inženjeri. Samo jedno znanstveno zanimanje nalazi se na listi, a to su matematičari. Sve u svemu, popis sadrži uglavnom industrijska zanimanja.

Kako biste dobili rusko državljanstvo po pojednostavljenom postupku, potrebno je dobiti vizu, kojoj je svrha dobivanje državljanstva i mogućnosti boravišne dozvole. Po pojednostavljenom postupku, podnositelj zahtjeva ne treba dobiti privremenu dozvolu boravka. Razdoblje 12-mjesečnog boravka prethodno potrebnih za dobivanje boravka za pojednostavljenu verziju više nije potrebno.

Nikolaj Volgin, prvi zamjenik predsjednika uprave Sveruskog centra za životni standard, uvjeren je da postoje ruski stručnjaci u tim područjima, ali da su nisko kvalificirani. “Strani stručnjaci, koji će lakše dobiti državljanstvo, pomoći će [Rusiji] da sustigne ostale”, rekao je on.

 

Izvor: Ruski vjesnik

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanjtu.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu