Summit G-8 odgođen

Zemlje-članica G-7 u odustale su od priprema za summit G-8 koji se trebao održati u lipnju ove godine u Sočiju. Tim su činom zajednički osudile ruska intervenciju na području Ukrajine.

Lideri svih zemalja G-7, predsjednik Europskog vijeća i predsjednik Europske komisije izjavili su kako osuđuju „očigledno narušavanje suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Ukrajine od strane Ruske Federacije“. „Ističemo da se djelovanjem Rusije u Ukrajini narušavaju principi i vrijednosti na kojima se temelje G-7 i G-8. Zbog toga smo odlučili zasad obustaviti naše sudjelovanje u aktivnostima vezanim za pripremu planiranog summita G-8 u Sočiju u lipnju, dok se okolnosti ne promijene i dok ne bude moguće voditi smislenu raspravu“, rečeno je u izjavi.

Predstavnici Njemačke su pak ranije izjavili da, bez obzira na sve, smatraju da se isključivanjem Ruske Federacije iz „velike osmorke“ neće ništa bitno postići.

Izvor: ruskivjesnik.com

Zanima li vas putovanje u Rusiju, vize za Rusiju,  smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu