Što Forbesov analitičar misli o Podravkinom širenju na rusko tržište?

Što Forbesov analitičar misli o Podravkinom širenju na rusko tržište?

Što Forbesov analitičar Mark Adomanis misli o Podravkinom širenju na rusko tržište saznat ćemo u ovom tekstu? Mark Adomanis, Forbesov analitičar ruske ekonomije objašnjava kako su poslovnjaci u pravilu optimistični pa dok neki analitičari predviđaju krah Rusije, drugi su, primjerice CEO Nestlea u Rusiji, Maurizio Parnello, uvjereni da će Rusija dugoročno biti prosperitetna.

mark adomanis Mark Adomanis, Forbesov analitičar ruske

U skupini ‘optimista’ je i Podravka

Podravka je posebno interesantan primjer ovakvog trenda. Ona se, kao i brojne hrvatske kompanije, nalazi u situaciji u kojoj se mora probiti na nova tržišta kako bi osigurala rast prihoda. Predsjednik uprave Podravke, Zvonimir Mršić, nedavno je najavio kako je Podravka trenutno u fazi sakupljanja 71 milijuna dolara kapitala kako bi financirala širenje na tržišta središnje i istočne Europe, što uključuje i Rusiju. Osim toga, Podravka se planira širiti i na tržišta Afrike, Bliskog istoka te Kine.

Mark Adomanis upozorava kako unatoč usporavanju ekonomskog rasta u periodu od 2012. do 2014., u Rusiji i dalje supermarketi i prerada hrane funkcioniraju s visokom stopom rasta, ponegdje i većom od 20 posto godišnje. Rusija nije zemlja koju možemo promatrati crno-bijelo. Čak i prije 2008. godine, kada je ekonomija djelovala snažno i prosperitetno, u pozadini su postojali golemi strukturalni problemi koje se ignoriralo. Upravo zato što situacija nije crno-bijela, činjenica da se stanje trenutno čini katastrofalnim i dalje ne znači da se u pozadini ne odvija nešto bitno. I tu je lekcija koju možemo naučiti od Podravke.

Izvor: Lider

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanjtu.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu