St.Petersburg i Moskva iz Beograda, 09.06.//23.06., 7 dana

MOSKVA I BIJELE NOĆI U ST. PETERSBRUGU, 09.06.//23.06., 7 dana/6 noći

Dvije povijesne prijestolnice, dva svijeta – St. Petersburg i Moskva. Toliko slične, da s vremena na vrijeme ne možete odmah shvatiti u kojem se gradu nalazite, a opet u isto vrijeme toliko različite. Od “bijelih noći” u St. Petersburgu, prirodnog fenomena i jednog od glavnih atrakcija grada na Nevi, do pozlaćenih kupola crkava, palača, muzeja, parkova i najljepšeg metroa na svijetu. Želimo Vam pokazati sve najbolje od ruskih prijestolnica – spoj povijesti i suvremenost, Istoka i Zapada, koje privlače turiste iz cijelog svijeta.

CIJENA UKLJUČUJE:

* Zrakoplovne karte na letovima Air Serbia: 09.06//23.06. Beograd – Moskva, 15.06.//29.06. Moskva-St.Petersburg, St.Petersburg – Beograd, ekonomska klasa
* Smještaj u hotelima 4* u Moskvi i St.Petersburgu u dvokrevetnim standard sobama,
* 6 noćenja s doručkom
* Zrakoplovne pristojbe
* Transfere po programu
* Izlete u Moskvi prema programu: panoramski razgled grada, posjet kremlju i jedne od katedrala
* Izlete u St.Petersburgu: panoramski razgled grada, Carsko selo, Ermitaž.
* karta za brzi vlak Sapsan na relacije Moskva-St. Petersburg
* pratitelj grupe
* lokalni vodič na hrvatskom jeziku
* Potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize
* osiguranje od jamčevine, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U KN:

Predviđeni hoteli

Redovna cijena u 1/2 sobi

Doplata za 1/1

Hotel Izmaylovo Delta 4*, Moskva
Hotel Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya 4*, St.Petersburg

7380 kn1700 kn

MINIMALNO 20 OSOBA!

CIJENA NE UKLJUČUJE:

* vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
* putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
* fakultativne individualne izlete (rezervacija i plaćanje unaprijed)
* doplatu za jednokrevetnu sobu
* dodatne obroke i usluge koji nisu navedene u programu

1. dan, nedjelja, 09.06//23.06.: BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe dva sata prije leta na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:35 h (let JU 650). Predviđeni dolazak u Moskvu u 10:15 h. Organizirani transfer u hotel uz panoramski razgled grada. Voziti ćemo se glavnim ulicama i avenijama (Tverskaya, Sadovoe koltso, Kuituzivski prospect, itd) te ćemo vidjeti – Bolshoy teatar, Lubyanka /zgradu FSB bivši KGB, Crkvu Hrista spasitelja, Novodjevičanski samostan, Park Pobjede i druge znamenitosti. Zaustaviti ćemo se na Vrapčevim brdima (Vorobyevi Gory), najvišem moskovskom vidikovcu otkuda se pruža prekrasan pogled na Moskvu, preko stadiona Luzhniky prema centru grada, te pogled na Glavno moskovsko sveučilište Lomonosov (MGU) i sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o povijesti i sadašnjem životu Moskve. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Fakultativno predlažemo odlazak na fakultativni izlet “Podzemni dvorci Moskve” – saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Stanice se često nazivaju podzemnim dvorcima jer, zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Noćenje.

2. dan, ponedjeljak, 10.06.//24.06.: MOSKVA

Top u Kremlju

Doručak. Odlazak u posjet moskovskom Kremlju – mjesto rođenja Moskve, Kremlj – grad-utvrda i najveća srednjovjekovna utvrda u Europi, duhovni centar Moskve i Rusije, stijena ruske vlade, riznica umjetnosti. Kremlj je ruska nacionalna svetinja i jedno od čuda arhitekture. Jednostavno – tamo je lijepo i zanimljivo.  Obilazeći Kremlj posjetiti ćete Uspensku katedralu, gdje su se održavale krunidbe ruskih careva te ćete saznati što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom. Fakultativno predlažemo posjet muzeju-panorami “Borodinska bitka”, spomen pobjede u ratu protiv Napoleonove vojske 1812. koji uključuje slavoluk podignut 1827. te vojni muzej sa statuama i vojnom opremom. Panorama „Borodinske bitke” sadrži oslikano platno postavljeno u krug, plan bitke i posebno osvjetljenje koje ostavlja dojam kao da se likovi kreću. Dužina slike „Borodino” postavljene u krug je 115 m, a visina 15 m. Autor je prikazao vrhunac bitke kada su se obje vojske borile na život i smrt. Sve to je praćeno zvučnim efektima koji oponašaju elemente borbe i dijelovima uvertire Čajkovskog „1812. godina”. Iako je prvotno zamišljen kao muzej jednog eksponata – platna na kome je naslikana bitka, vremenom je sakupljena velika zbirka slika, grafika, predmeta i oružja iz Rusko-francuskog rata 1812. godine. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo da posjetite znameniti moskovski cirkus. Noćenje.

3. dan, utorak, 11.06.//25.06.: MOSKVA

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u jedan od gradova Zlatnog prstena Rusije. Sergijev Posad je prekrasan samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja, nazvan prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno samostan posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi. Povratak u hotel. Navečer predlažemo vožnju luksuznim brodom Radisson po rijeci Moskvi. Obilazak Moskve brodom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Izlet brodom postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Na brodu možete naručiti piće ili ručak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, srijeda, 12.06.//26.06.: MOSKVA – ST.PETERSBURG

Doručak. Check out iz hotela. Transfer do željezničkog kolodvora. Putovanje za St. Petersburg brzim vlakom Sapsan (vožnja tranje 3,5-4 sata). Dolazak u Sankt Peterburg. Organizirani transfer do hotela uz panoramski razgled grada (bez ulaska u objekte). Upoznat ćete grad veličanstvene ljepote i jedan od simbola Rusije: Nevski prospekt, Kazanjska katedrala, Dvorcovi trg, Admiralitet, Vasiljevski otok, Zimska Palača, katedrala Sv.Izaka, Brončani konjanik i dr. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan, četvrtak, 13.06.//27.06.: ST.PETERSBURG

Doručak. Odlazak u Carsko selo. Carsko selo (Pushkin) – ljetna rezidencija carice Katarine Velike. Carsko selo podsjeća na dvorce iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, parkovi, raskošni paviljoni i jezera. Sama palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Dvorac Katarine Velike I Carsko selo, kojeg je u čast rođenja princeze Elizabete Petar Veliki poklonio svojoj supruzi Katarini, danas predstavlja jedan od najvećih simbola preporoda Rusije i njezine kulture. Fakultativni izlet u Peterhof, ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane – sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. Povratak u hotel. Navečer fakultativno predlažemo posjetiti balet u jednom od najpoznatih kazališta u Svijetu: Marijinskom, Mikhaylovskom ili Ermitažu. Noćenje.

6. dan, petak, 14.06.//28.06.: ST.PETERSBURG

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet vožnja rijekama i kanalima Sankt Peterburga, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove. „Sjeverna Venecija“ – tako često nazivaju grad na rijeci NeviSt. Petrsburg. Isprepletena mreža rječica i kanala stvara neponovljivu sliku grada koji će vas poraziti svojom ljepotom. Po broju rijeka i kanala prvi je grad u Rusiji i jedan od prvih na svijetu. Zaplovit ćemo najljepšim vodenim putevima Peterburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kjurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice. Ovaj izlet prava je prilika da se upoznate s poviješću i kulturom Rusije koje su stvarali neki od najvećih svjetskih genija. Posjet Petropavlovske tvrđave jedne od simbola St.Petersburga. Nalazi se na otoku i svojim tlocrtom prati oblik samog otoka. Upravo s izgradnjom te tvrđava počinje i povijest Sjeverne prijestolnice. Tu je i katedrala Sv. Petra i Pavla čiji je toranj s anđelom prepoznatljivi i iz velikih daljina. U katedrali su sahranjeni članovi slavne ruske carske obitelji Romanov. Svojevremeno je tu bio i zatvor u kojem su neko vrijeme proveli i Dostojevski i Gorki te drugi politički zatvorenici. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo izlet “Noćni St. Petersburg i podizanje mostova”. Do pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu slavnog grada Petra, stići ćemo poslije kraćeg noćnog panoramskog razgleda grada. Noćenje.

7. dan, subota, 15.06.//29.06. : ST.PETERSBURG-BEOGRAD

St petersburg muzejDoručak u hotelu. Check-out iz hotela te odlazak u posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se sakupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 h (let JU 675). Predviđeni dolazak u Beograd u 23:20 h.

 

FAKULTATIVNE IZLETE – OPIS I CIJENE

Prijave i plaćanje fakultativnih izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana. Na licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće.

MOSKVA: SERGIJEV POSAD

Sergijev posad je prekrasan samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja nazvan je prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno samostan posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi.
CIJENA – 330 kn po osobi

MOSKVA: IZLET BRODOM RIJEKOM MOSKVOM

Putovanje rijekom Moskvom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Uz zanimljive priče vodiča vidjeti ćete Dom Vlade Ruske Federacije, stadion Lužniki, Glavno Sveučilište Lomonosova (MGU), glavni željeznički kolodvor “Kievski”, spomenik Petru I, crkvu Krista Spasitelja i druge znamenitosti ruske prijestoljnice. Na brodu se služi piće i ukusna hrana, cijene su prihvatljive, a hrana je kvalitetna jer je brod dio velike flote hotela s 5 zvjezdica Radisson Ukrajina. CIJENA 290 kn po osobi.

MOSKVA: PODZEMI DVORCI MOSKVE – MOSKOVSKI METRO

Metro Moskva

Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorirane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim cvjetnim ornamentima, mramornim stupovima i portretima nacionalnih heroja. CIJENA 100 kn po osobi

MOSKVA: MUZEJ-PANORAMA BORODINO

Muzej-panorama “Borodinska bitka” je spomen pobjede u ratu protiv Napoleonove vojske 1812., koji uključuje slavoluk podignut 1827. te vojni muzej sa statuama i vojnom opremom. Panorama „Borodinske bitke” sadrži oslikano platno postavljeno u krug, plan bitke i posebno osvjetljenje koje ostavlja dojam kao da se likovi kreću. Dužina slike „Borodino” postavljene u krug je 115 m, a visina 15 m. Autor je prikazao vrhunac bitke kada su se obje vojske borile na život i smrt. Sve to je praćeno zvučnim efektima koji oponašaju elemente borbe i dijelovima uvertire Čajkovskog „1812. godina”. Iako je prvotno zamišljen kao muzej jednog eksponata – platna na kome je naslikana bitka, vremenom je sakupljena velika zbirka slika, grafika, predmeta i oružja iz Rusko-francuskog rata 1812. godine. CIJENA 250 kn po osobi

ST.PETERSBURG: PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA

Petropavlovska tvrđava je povijesna jezgra St.Petersburga. Nalazi se na za Zečevom otoku i svojim tlocrtom prati oblik samog otoka. Upravo s izgradnjom te tvrđava počinje i povijest Sjeverne prijestolnice. Tu je i katedrala Sv. Petra i Pavla čiji je toranj s anđelom prepoznatljivi i iz velikih daljina. U katedrali su sahranjeni članovi slavne ruske carske obitelji Romanov. Svojevremeno je tu bio i zatvor u kojem su neko vrijeme proveli i Dostojevski i Gorki te drugi politički zatvorenici.
CIJENA – 250 kn po osobi

ST.PETERSBURG: PETERGOF

Peterhof, ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane – sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. CIJENA – 380 kn po osobi

SR.PETERSBURG: RIJEKAMA I KANALIMA ST:PETERSBURGA

Vožnja rijekami i kanalima Sankt Peterburga, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove. „Sjeverna Venecija“ – tako često nazivaju grad na rijeci NeviSt. Petrsburg. Isprepletena mreža rječica i kanala stvara neponovljivu sliku grada koji će vas poraziti svojom ljepotom. Po broju rijeka i kanala prvi je grad u Rusiji i jedan od prvih na svijetu. Zaplovit ćemo najljepšim vodenim putevima Peterburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice. Ovaj izlet prava je prilika da se upoznate s poviješću i kulturom Rusije koje su stvarali neki od najvećih svjetskih genija. CIJENA – 250 kn po osobi.

ST.PETERSBURG: NOĆNI ST.PETERSBURG I PODIZANJE MOSTOVA

Pogled na noćni Peterburg i podizanje mostova, spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu slavnog grada Petra  nešto je što ne smijemo propustiti. Stoljetne zgrade grada-muzeja, povijesni trgovi, mostovi, bljeskanje rijeke Neve, pogled na obale i kanale okružene veličanstvenima dvorcima i spomenicima u polumraku uvest će nas u bajkoviti svijet.
CIJENA – 250 kn po osobi.

 


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

St.Petersburg i Moskva iz Beograda, 09.06.//23.06., 7 dana

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

St.Petersburg i Moskva iz Beograda, 09.06.//23.06., 7 dana 1-20 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

St.Petersburg i Moskva iz Beograda, 09.06.//23.06., 7 dana

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu