Srpska hrana opet u Rusiji

Na najvećem jesenskom sajmu prehrambene industrije u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza „World Food Moscow“ koji je održan od 16. do 19. rujna u Moskvi predstavilo se i 15 srpskih kompanija u okviru dva nacionalna štanda,  voće i povrće gdje su se predstavili: “AgropromCom”, “Art-Ival”, “BAG”, “Coolfood”, “Frigonais”, “Fruvela”, “Grof of Milutovac”, “Jugprom”, “PIK Južni Banat” i “Primar Tehno”, te meso i vezane industrije, na kojem su se predstavili: “Agrimes”, “Beocapra”,  “Zlatiborac”, “Carnex” i “Nedeljković”.

Cilj nastupa na ovom sajmu je promocija i povećanje izvoza srpske prehrambene industrije na tržište od 140 milijuna ljudi, koje 40 posto svojih potreba za hranom zadovoljava iz uvoza. Naime, Rusija uvozi više od 50 posto mesa i mliječnih proizvoda. Zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini, Rusija predstavlja veoma značajno izvozno tržište za Srbiju, na koje je u protekloj godini izvezena roba u vrijednosti od gotovo milijardu dolara.

“World Food Moscow” je vodeći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, koji se već 20 godina održava u Moskvi. Sajam čini 11 tematskih cjelina odvojenih po paviljonima – voće i povrće, mlijeko i mliječni proizvodi, meso i riba, konditorski proizvodi, čaj i kava i drugo.

« Vrati se na prethodnu stranicu