Sjeverni pol – na ledolomcu do vrha planeta

Sjeverni pol – na ledolomcu do vrha planeta, 13 dana/12 noćenja
23.07-04.08.2020, 05.08-17.08.2020, 10.07-22.07.2021

CIJENA UKLJUČUJE:

 • – smještaj u hotelu u Murmansku, 1 noćenje u dvokrevetnoj sobi, na bazi noćenja s doručkom;
 • – transfer zračna luka – hotel u Murmansku (dan prije krstarenja);
 • – grupni transfer hotel – brod;
 • – smještaj na brodu “50 godina Pobjede”, na bazi punog pansiona
  – kava, čaj, kakao na brodu tijekom krstarenja
 • – svi izleti i razgledi tijekom krstarenja helikopterom ili brodovima Zodiak (planirani grupni izleti, ovisno o vremenskim uvjetima i odluci vođe ekspedicije);
 • – Informacijska podrška tijekom krstarenja od strane  ekspedicijskih stručnjaka i vođe ekspedicije;
 • – parka (jakna) od brenda Poseidon Expeditions
 • – tople čizme za iskrcaje tijekom krstarenja;
 • – informativni paket (isporučuje se prije početka putovanja);
 • – elektronički časopis za putovanja;
 • – sve lučke pristojbe.

Cijena u kunama po osobi u odabranoj kabini:

StandardMini-SuiteJunior SuiteGrand SuiteLuxe ViktorijaLuxe Arktik
245 800285 500322 000330 000349 700357 700

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • – Aviokarte;
 • – transfer od aerodroma ho hotela , ukoliko je dolazak dan prije/kasnije početka/završetka programa;
 • – Trošak vize (ako je potrebno);
 • – Alkoholna i bezalkoholna pića  za vrijeme posebnih događaja, proslava i gala večera na brodu;
 • – Osobni troškovi (praonica rublja, pozivi s fiksnih linija na brodu);
 • – Napojnica stjuardima i drugoj posadi na brodu (po vašoj želji).
 • – Putno zdravstveno osiguranje, uključujući evakuaciju i repatrijaciju (pokriće najmanje 200.000 USD) i osiguranje od otkaza.

Uvjeti plaćanja:

 • – Prilikom rezervacije plaća se polog u iznosu od 30% od troškova krstarenja.
 • – Konačno plaćanje mora biti izvršeno najkasnije 120 dana prije početka krstarenja.
 • – Ako je rezervacija izvršena manje od 120 dana prije krstarenja, izvršava se puna uplata krstarenja za potvrdu rezervacije.
 • – U slučaju kašnjenja s plaćanjem, operator ima pravo otkazati rezervaciju prema uvjetima otkaza navedenim u ovom programu.

Uvjeti otkaza:

 • Ako otkažete više od 120 dana prije početka krstarenja – 950 USD od svakog sudionika krstarenja.
 • Ako otkažete u razdoblju od 120 – 91 dana prije početka krstarenja – 30% ukupnog troška krstarenja.
 • Ako otkažete 90 dana ili manje prije početka krstarenja – puni trošak krstarenja.

Dan 1. Murmansk, noćenje u hotelu

Dolazak U Murmansk. Dolazak u Murmansk, najveći ruski grad koji se nalazi sjeverno od Arktičkog kruga “Sjeverna morska vrata Rusije”. Murmansk je osnovan samo godinu dana prije boljševičke revolucije 4. listopada 1916., i u početku se zvao Romanov-na-Murmanu, te je zapravo bio posljednji grad utemeljen u Ruskom Carstvu. Murmansk je grub i hrabar grad, ali u isto vrijeme, na svoj način lijep i osjetljiv.  Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje najvećeg grada na svijetu, koji se nalazi izvan Arktičkog kruga.

Dan 2. Murmansk, ukrcavanje na ledolomac

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Transfer i ukrcaj na ledolomac  “50 godina pobjede“. Dug je 160 metara i širok 20 metara što ga čini najvećim nuklearnim ledolomcem na svijetu. Može razbijati led do 3 metra debljine. Nakon nekog vremena napuštamo kopno i odlazimo u more uroniti u polarne avanture.

Dan 3-6. Kretanje prema sjevernom polu

Dani su puni aktivnosti – moramo puno učiniti prije osvajanja pola. Naši polarni stručnjaci će vam reći o najzanimljivijim značajkama Arktika. S otvorenih paluba promatramo kako 75 tisuća konjskih snaga atomskog ledoloma “50 godina pobjede” trijumfalno probija put kroz led debljine 3 metra. Kapetanski most je čak otvoren za vas!
Aktivnost nije ograničena na teorijsko proučavanje Arktika. Čim vrijeme dozvoli, organizirat ćemo slijetanje leda i helikopterske letove iznad ledoloma i arktičkih otoka koji idu u led. Zamislite samo koje slike možete snimiti!

Dan 7. Sjeverni pol: na vrhu planete!

Pri približavanju stupu, kapetan je polako manevrirao ogromnim ledolomom kako bi “stavio” brod u točku od 90 ° C. – koordinate geografskog Sjevernog pola. Na vrhu smo svijeta! Svi meridijani se konvergiraju na ovom mjestu: gdje god pogledate, svugdje je jug. Ovdje će cijeli svijet biti pred našim nogama. Krenite na najkraće putovanje oko svijeta – uostalom, za to je dovoljno zaobići točku od 90 ° C. Organizirajte najsjeverniji fotoset na planeti na pozadini ledoloma. Okupajte se u Arktičkom oceanu. Bit će tu i polarnog roštilja i plesa.

Dan 8-10. Istražujemo otoke ruskog Arktika.

Ovih dana istražujemo jedno od najpristupačnijih područja Arktika – kopneni arhipelag Franz Josef. Teritorij zemlje Franz Josef pripada ruskom arktičkom nacionalnom parku. Na otvorenim prostorima otoka polarni medvjedi osjećaju se kao puni vlasnici. Te „vlasnike Arktika“ možemo sresti u bilo koje vrijeme bilo gdje u arhipelagu. Polarni dan od 24 sata omogućava nam da iskoristimo svaku priliku za promatranje jedinstvene divljine.
Pored svog prirodnog bogatstva, Land Franz Josef Land posjeduje najfascinantnije stranice povijesti. Doživite osjećaje koje su iskusili junaci legendarne priče “Dva kapetana”. Na ZFI, u pokušaju da dođe do Sjevernog pola, Sedov je umro. Njegov grob može se vidjeti na otoku Rudolph. Ovdje, na rtu Flora na otoku Northbrook, preživjeli članovi Brusilove ekspedicije, sveta Ana, mornar Albanov i mornar Konrad, pronašli su spas. Poznati norveški putnici Nansen i Johansen proveli su 7 mjeseci na rtu Norveška na Ostrvu Jackson nakon neuspjelog pokušaja osvajanja Sjevernog pola. A ovo je samo nekoliko stranica iz knjige povijesti Zemlje Franza Josipa. Zaljev. Ovdje se nalazi i baza ruskog. Arktičkog nacionalnog parka. Također ćete imati priliku poslati razglednicu prijateljima iz najsjevernije svjetske pošte.

Dan 11-12. Barentsovo more

Naš ledolomac kreće prema Murmansku. Jednog dana ćemo održati završnu prezentaciju fotografija – pozivamo vas da ponovno doživite najimpresivnije trenutke putovanja. Pozvani ste i na večeru s kapetanom.

Dan 13. Dolazak u Murmansk

Vracamo se u luku Murmansk, gdje je započelo naše putovanje. Puno se toga promijenilo u ovih nekoliko dana – sada pripadate odabranoj skupini putnika koji su uspjeli vidjeti cijeli svijet s vrha planete.
Naše putovanje je završeno. Nakon doručka iskrcat ćemo se i čekat će nas transfer u zračnu luku.

Standard

Krevet, kauč, kupaonica (wc, tuš), TV i DVD player; 2 prozora. Ukupno 46 kabina.

 

 

 

 

Mini-suite

Prostor za spavanje (krevet) odvojen je ekranom od sjedećeg prostora (kauč, radni stol, TV, DVD-player, hladnjak); kupaonica (wc, tuš), 2 prozora. Samo 6 kabina.

 

 

 

Junior Suite

2 sobe: spavaća soba i dnevni boravak; kupaonica (wc, tuš), hladnjak, TV, DVD-player, aparat za kavu; Prozor. Samo 4 kabine

 

 

 

 

Grand Suite

2 sobe: spavaća soba i dnevni boravak; kupaonica (wc, kada), hladnjak, TV, DVD-player, aparat za kavu; Prozor. Samo 2 kabine.

 

 

 

 

Suite Viktoria

2 sobe: prostrana spavaća soba i prostor za sjedenje; kauč, kupaonica (wc, kada), hladnjak, TV, DVD-player, aparat za kavu; 4 prozora. Samo 1 kabina.

 

 

 

 

Suite Arktik

2 sobe: vrlo prostrana spavaća soba i prostor za sjedenje; kauč, kupaonica (wc, kada), hladnjak, TV, DVD-player, aparat za kavu; 4 prozora. Samo 5 kabina.

Tečaj fotografije

Iskusni fotograf bit će s Vama tijekom cijelog putovanja. Uvijek je spreman dijeliti svoje znanje – kako na brodu tijekom prezentacija fotografija i predavanja, tako i tijekom fotografiranja tijekom slijetanja. Ako se tek počinjete upoznavati sa svijetom fotografije – nemojte se tužiti. I napredni fotografi i početnici mogu sudjelovati u našim foto turnejama. Savladajte ključne osnove fotografije u jedinstvenom okruženju, uz mogućnost dobivanja odgovora na svoja pitanja od najboljih fotografa.
Cijena po osobi – BESPLATNO!

 

Let helikopterom

Činimo sve kako se naši putnici ne ograniče na ulogu promatrača Arktika. Obala Visokog Arktika – čak i tamo gdje je pristup našim brodovima za ekspedicijsku zodijak zatvoren. U takvim slučajevima koristimo helikopter. Osim slijetanja, našim putnicima nudimo letove helikopterom nad ledenim probijačem leda i nad fantastičnim krajolicima Arktika. Zamislite samo koje se fotografije mogu snimiti tijekom takvih letova!
Cijena po osobi – BESPLATNO!


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Sjeverni pol – na ledolomcu do vrha planeta 1-10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Sjeverni pol – na ledolomcu do vrha planeta

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Sjeverni pol – na ledolomcu do vrha planeta

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu