Radionica SELL CROATIA 2019 u Moskvi

 

 

 

Turistička zajednica Republike Hrvatske u Rusiji 5. veljače 2019. u Moskvi održala je godišnji stručni skup u hotelu Marriott Moscow Royal Aurora uoči nove turističke sezone. Događaj se sastojao od konferencije za novinare i B2B radionice SELL CROATIA 2019 u kojoj su sudjelovali tvrtke domaćini, hoteli, jahting tvrtke, zrakoplovne tvrtke i regionalni turistički uredi.

Sastanak s novinarima otvorio je novi veleposlanik Hrvatske u Rusiji Tomislav Car. Predstavljajući Hrvatsku, istaknuo je da je uz predivnu prirodu jedna od najvažnijih privlačnih karakteristika odmora u Hrvatskoj apsolutna sigurnost. Stoga časopis National Geographic već tri godine zaredom svrstava Hrvatsku u 5 najboljih destinacija na svijetu za obiteljski odmor.

Voditelj konzularnog odjela Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, g. Siniša Ivanec, rekao je da od 2019. ruski turoperatori mogu dobiti akreditaciju na tri godine umjesto jedne godine, a dokumenti za akreditaciju sada se mogu podnijeti tijekom cijele godine.

Prema njegovim riječima, Rusima je 2017. godine dodijeljeno 22 tisuće nacionalnih viza, 2018. – 18 tisuća, a ukupno kako je u svom govoru kazao direktor predstavništva Hrvatske u Rusiji Rajko Ružička, prošle godine Hrvatsku je posjetilo 135,3 tisuća ruskih turista, što je za 2% više nego u 2017. Prema prognozi hrvatskog turističkog ureda, ruski turistički promet će porasti za najmanje 10%.

Osim plaža i razgledavanja, Hrvatska aktivno razvija jahting i medicinski turizam. Prema riječima gospodina Ružičke, zemlja ima odlične uvjete za ovu vrstu turizma – 1777 km najčišće morske obale, 1.244 otoka, 62 morske luke i 17.000 opremljenih marina za jahte.

Izvor: http://tourbus.ru/news

 

« Vrati se na prethodnu stranicu