Šef Jadran Galenskog: “Zbog slabog rublja moramo otpuštati”

Šef Jadran Galenskog: “Zbog slabog rublja moramo otpuštati”

Hrvatska diplomacija je preuzela potpuno novu radnu kulturu i pruža usluge izvoznicima uklanjajući tržišne barijere i služeći im pri prodoru na nova tržišta.

Ivo Usmiani šef Jadran Galenskog

Nakon izlaganja premijera Zorana Milanovića i potpredsjednika Vlade Branka Grčića na HBOR-ovoj izvoznoj konferenciji održan je okrugli stol o potencijalima domaćeg izvoza. U raspravi su sudjelovali Zdenka Lončar; pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, Joško Klisović; zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova, Martina Jus; članica Uprave HBOR-a, Romualdo Massa Bernucci; zamjenik generalnog direktora Europske investicijske banke, David Denzer-Speck; voditelj Glavnog ureda KFW-a za EU, Sanjin Šolić; predsjednik Uprave Jadranke, te šef JGL-a (Jadran Galenski Laboratorij) Ivo Usmiani.

Usmiani, koji uglavnom izvozi na istok, poglavito u Rusiju, pohvalio se time da je podigao izvoz na 500 milijuna kuna. S obzirom da je ruski rubalj snažno oslabio, isporuke u tu zemlju su smanjene. Treba napomenuti da je JGL 36. na listi najvećih uvoznika u Rusiji, no ruže ne cvatu: “Moramo smiriti rast da bismo postigli profitabilnost. Možda ćemo i otpustiti dvadesetak ljudi, to je trenutačno stanje.”

Lončar iz Ministarstva poduzetništva osvrnula se na protekle tri i pol godine rada, u kojima se puno radilo na edukaciji poduzetnika. Oni danas znaju puno bolje aplicirati za fondove EU-a, a kroz pilot-projekte analize tržišta 15 kompanija pripremljeno je za izvoz. U slučaju malih poduzetnika se vrlo teško pripremiti za izvoz jer uglavnom nemaju dovoljno kapaciteta, a prvi rezultati te mjere vidjet će se već iduće godine, rekla je.

 

Izvor: T portal

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanjtu.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu