S e-vizom u Rusiju kroz 29 graničnih prijelaza

Popis uključuje 29 graničnih prijelaza, među kojima su zračne luke u Belgorodu, Volgogradu, Jekaterinburgu, Kazanju, Krasnodaru, Krasnojarsku, Moskvi, Nižnjem Novgorodu, Novosibirsku, Rostovu na Donu, Samari i Sankt Peterburgu.

Pomorski granični prijelazi nalaze se u lukama Sankt Peterburg, Vladivostok i Zarubino (Primorski teritorij).

Za ulazak automobilom otvoreno je šest graničnih prijelaza u Kalinjingradskoj regiji (Bagrationovsk, Gusev, Mamonovo (Grzhekhotki i Gronovo), Morskoe, Sovetsk), jedan u Pskovskoj regiji (Ubylinka) i jedan u Lenjingradskoj regiji (Ivangorod), koji se nalazi i na popisu pješačkih kontrolnih točaka.

Popis će se s vremenom i dalje nadopunjavati.

Pilot projekt uvođenja e-vize započeo je 2017. godine i imao je niz ograničenja. Strani državljani mogli su s takvim dokumentom prijeći granicu samo preko određenih graničnih prijelaza u Dalekoistočnom saveznom okrugu, Sankt Peterburgu, Lenjingradu i Kalinjingradu. Odlazak van teritorija tih regija nije bio dozvoljen, dok će nova e-viza vrijediti u cijeloj Rusiji. Prelazak granice će sada biti moguć kroz kontrolne točke u mnogim regijama i putovanje će biti dozvoljeno po cijeloj zemlji. Uz to, razdoblje boravka stranih državljana u Rusiji sa e-vizom povećati će se s 8 na 16 dana.

E-viza će se moći ishoditi online za turistička, poslovna, humanitarna i privatna putovanja, a kod ishođenja neće biti potrebno priložiti pozivno pismo, hotelsku rezervaciju ili bilo koji drugi dokument koji potvrđuje svrhu putovanja. Vrijeme ishođenja e-vize neće biti duži od četiri dana. Cijena konzularne pristojbe iznositi će 40 USD, dok će za djecu do 6 godina biti besplatna.

Ishođenje e-vize za ulazak u Rusku Federaciju omogućeno je državljanima iz 52 zemlje, uključujući državljane Hrvatske.

Izvor: https://tourism.interfax.ru/ru/news/articles/74379/.htm

 

« Vrati se na prethodnu stranicu