Svibanjski praznici u Rusiji: St. Petersburg i Moskva, 27.04., 8 dana

Svibanjski praznici u Rusiji: St. Petersburg i Moskva, 27.04.-04.05., 8 dana

Dvije povijesne prijestolnice, dva svijeta – St. Petersburg i Moskva. Toliko slične, da s vremena na vrijeme ne možete odmah shvatiti u kojem se gradu nalazite, a opet u isto vrijeme toliko različite. Od “bijelih noći” u St. Petersburgu, prirodnog fenomena i jednog od glavnih atrakcija grada na Nevi, do pozlaćenih kupola crkava, palača, muzeja, parkova i najljepšeg metroa na svijetu. Želimo Vam pokazati sve najbolje od ruskih prijestolnica – spoj povijesti i suvremenost, Istoka i Zapada, koje privlače turiste iz cijelog svijeta.

CIJENA UKLJUČUJE:

– povratnu zrakoplovnu kartu na letovima Aeroflota Zagreb-Moskva-St. Petersburg, Moskva-Zagreb, ekonomska klasa
SU2041 27APR ZAG SVO 1320 1710
SU030   27 APR SVO LED  2030 2150
SU7       01MAY LED SVO 0920 1035 
SU2040 04MAY SVO ZAG 1015 1220
– 4 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u St. Petersburgu, smještaj u dvokrevetnoj sobi
– 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Moskvi, smještaj u dvokrevetnoj sobi
– transfere aerodrom –  hotel – aerodrom, hotel – željeznički kolodvor
– prijevoz na izletima  
Petersburg: panoramski razgled grada
  Moskva: panoramski razgled grada
– ulaznice za objekte, koji se posjećuju
– pratitelj putovanja
– vođenje sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku
– potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize
– osiguranje od jamčevine, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena paketa po osobi u kunama

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U KN:

Predviđeni hoteli

Redovna cijena u 1/2 sobi

Doplata za 1/1

Hotel Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya 4*, St.Petersburg
Hotel Izmaylovo Delta 4*, Moskva

51501250

MINIMALNO 10 OSOBA!

CIJENA NE UKLJUČUJE:

* zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 1 690 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata)
* vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
* putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
* fakultativne izlete (rezervacija i plaćanje unaprijed)
* doplatu za jednokrevetnu sobu
* dodatne obroke i usluge koji nisu navedene u programu

1. dan, subota, 27.04.: ZAGREB-ST.PETERSBURG

Polazak iz Zagreba letom Aeroflota SU2041 u 13:20 h. Dolazak u Moskvu 17:10. Polazak za St Petersburg letom SU030 u 20:30h. Predviđeni dolazak u sjevernu rusku prijestolnicu u 21:50. Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. St. Petersburg bio je oko 200 godina glavni grad Rusije, a danas je ostao važno kulturno i gospodarsko središte Rusije koje privlači brojne turiste iz svih dijelova svijeta. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje. Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večernju šetnju Nevskim prospektom i večeru u jednom od mnogobrojnih restorana, te šetnju uz promatranje dizanja mostova. Noćenje.

2. dan, nedelja, 28.04.: ST. PETERSBURG

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), utvrda Petra I Pavla, katedrala Sv. Izaka, jedna od najvećih i najraskošnijih građevina St. Peterburga.  Fakultativno predlažemo posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se sakupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Slobodno vrijeme.  Navečer predlažemo fakultativno posjetiti folk show “Feel yourself Russian” s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

3. dan, ponedjeljak, 29.04.: ST. PETERSBURG – CARSKO SELO/PETERGOF (fakultativno)

Doručak. Odlazak u Carsko selo (fakultativno). Carsko selo (Pushkin) – ljetna rezidencija carice Katarine Velike. Carsko selo podsjeća na dvorce iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, parkovi, raskošni paviljoni i jezera. Sama palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Dvorac Katarine Velike I Carsko selo, kojeg je u čast rođenja princeze Elizabete Petar Veliki poklonio svojoj supruzi Katarini, danas predstavlja jedan od najvećih simbola preporoda Rusije i njezine kulture. Fakultativni izlet u Peterhof, ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane – sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. Povratak u hotel. Navečer fakultativno predlažemo posjetiti balet u jednom od najpoznatih kazališta u Svijetu: Marijinskom, Mikhaylovskom ili Ermitažu. Noćenje.

4. dan, utorak, 30.04.:  ST.PETERSBURG – KATEDRALA SV. IZAKA i VOŽNJA NEVOM (fakultativno)

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet vožnja rijekama i kanalima Sankt Peterburga, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove. „Sjeverna Venecija“ – tako često nazivaju grad na rijeci NeviSt. Petrsburg. Isprepletena mreža rječica i kanala stvara neponovljivu sliku grada koji će vas poraziti svojom ljepotom. Po broju rijeka i kanala prvi je grad u Rusiji i jedan od prvih na svijetu. Zaplovit ćemo najljepšim vodenim putevima Peterburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kjurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice. Ovaj izlet prava je prilika da se upoznate s poviješću i kulturom Rusije koje su stvarali neki od najvećih svjetskih genija. Posjeta katedrali Sv. Izaka, jedne od najvećih i najraskošnijih građevina St. Peterburga. Gradila se gotovo četrdeset godina, a danas je pretvorena u muzej. Ističe se pozlaćenom kupolom odakle se pruža veličanstven pogled na St. Petersburg.

5. dan, srijeda, 01.05.: ST.PETERSBURG – MOSKVA

Organizirani transfer u hotel uz panoramski razgled grada. Voziti ćemo se glavnim ulicama i avenijama (Tverskaya, Sadovoe koltso, Kuituzivski prospect, itd) te ćemo vidjeti – Bolshoy teatar, Lubyanka /zgradu FSB bivši KGB, Crkvu Hrista spasitelja, Novodjevičanski samostan, Park Pobjede i druge znamenitosti. Zaustaviti ćemo se na Vrapčevim brdima (Vorobyevi Gory), najvišem moskovskom vidikovcu otkuda se pruža prekrasan pogled na Moskvu, preko stadiona Luzhniky prema centru grada, te pogled na Glavno moskovsko sveučilište Lomonosov (MGU) i sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o povijesti i sadašnjem životu Moskve. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Fakultativno predlažemo odlazak na fakultativni izlet “Podzemni dvorci Moskve” – saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Stanice se često nazivaju podzemnim dvorcima jer, zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Noćenje.

6. dan, četvrtak, 02.05.: MOSKVA – SERGIJEV POSAD (fakultativno)

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u jedan od gradova Zlatnog prstena Rusije. Sergijev Posad je prekrasan samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja, nazvan prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno samostan posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi. Povratak u hotel. Navečer predlažemo vožnju luksuznim brodom Radisson po rijeci Moskvi. Obilazak Moskve brodom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Izlet brodom postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Na brodu možete naručiti piće ili ručak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan, petak, 03.05. : MOSKVA – KREMLJ (fakultativno)

Doručak. Odlazak u posjet moskovskom Kremlju – mjesto rođenja Moskve, Kremlj – grad-utvrda i najveća srednjovjekovna utvrda u Europi, duhovni centar Moskve i Rusije, stijena ruske vlade, riznica umjetnosti. Kremlj je ruska nacionalna svetinja i jedno od čuda arhitekture. Jednostavno – tamo je lijepo i zanimljivo.  Obilazeći Kremlj posjetiti ćete Uspensku katedralu, gdje su se održavale krunidbe ruskih careva te ćete saznati što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom. Fakultativno predlažemo posjet muzeju Kozmonautike, jednom od najposjećenijih muzeja u Moskvi, koji posjeduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koju su između ostalih kozmonauta nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. U muzeju izložene i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo da posjetite znameniti moskovski cirkus. Noćenje.

8. dan, subota, 04.05. : MOSKVA-ZAGREB

Doručak u hotelu. Check-out iz hotela te transfer na aerodrom. Direktan let aeroflota SU 2040 u 10:15. Predviđen dolazak u Zagreb u 12:20 h.

FAKULTATIVNE IZLETE – OPIS I CIJENE

Prijave i plaćanje fakultativnih izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana. Na licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće.

ST. PETERSBURG: PETERGOF

Peterhof, ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane – sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. CIJENA – 380 kn po osobi

ST. PETERSBURG: ERMITAŽ

Ermitaž - Leonardo da Vinci

Ermitaž je jedan od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se sakupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. CIJENA – 350 kn po osobi

ST. PETERSBURG: CARSKO SELO

carsko selu dvorac unutra haljine

Carsko selo (Pushkin) – ljetna rezidencija carice Katarine Velike. Carsko selo podsjeća na dvorce iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, parkovi, raskošni paviljoni i jezera. Sama palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Dvorac Katarine Velike I Carsko selo, kojeg je u čast rođenja princeze Elizabete Petar Veliki poklonio svojoj supruzi Katarini, danas predstavlja jedan od najvećih simbola preporoda Rusije i njezine kulture. CIJENA – 450 kn po osobi

ST. PETERSBURG: RIJEKAMA I KANALIMA ST:PETERSBURGA

Vožnja rijekami i kanalima Sankt Peterburga, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove. „Sjeverna Venecija“ – tako često nazivaju grad na rijeci NeviSt. Petersburg. Isprepletena mreža rječica i kanala stvara neponovljivu sliku grada koji će vas poraziti svojom ljepotom. Po broju rijeka i kanala prvi je grad u Rusiji i jedan od prvih na svijetu. Zaplovit ćemo najljepšim vodenim putevima Peterburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice. Ovaj izlet prava je prilika da se upoznate s poviješću i kulturom Rusije koje su stvarali neki od najvećih svjetskih genija. CIJENA – 250 kn po osobi.

MOSKVA: KREMLJ

Top u Kremlju

Moskovski Kremlj je mjesto rođenja Moskve, Kremlj – grad-utvrda i najveća srednjovjekovna utvrda u Europi, duhovni centar Moskve i Rusije, stijena ruske vlade, riznica umjetnosti. Kremlj je ruska nacionalna svetinja i jedno od čuda arhitekture. Jednostavno – tamo je lijepo i zanimljivo.  Obilazeći Kremlj posjetiti ćete Uspensku katedralu, gdje su se održavale krunidbe ruskih careva te ćete saznati što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom.CIJENA – 290 kn po osobi.

SERGIJEV POSAD

Sergijev posad je prekrasan samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja nazvan je prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno samostan posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi.
CIJENA – 350 kn po osobi

MOSKVA: IZLET BRODOM RIJEKOM MOSKVOM

Putovanje rijekom Moskvom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Uz zanimljive priče vodiča vidjeti ćete Dom Vlade Ruske Federacije, stadion Lužniki, Glavno Sveučilište Lomonosova (MGU), glavni željeznički kolodvor “Kievski”, spomenik Petru I, crkvu Krista Spasitelja i druge znamenitosti ruske prijestoljnice. Na brodu se služi piće i ukusna hrana, cijene su prihvatljive, a hrana je kvalitetna jer je brod dio velike flote hotela s 5 zvjezdica Radisson Ukrajina. CIJENA 350 kn po osobi.

MOSKVA: PODZEMI DVORCI MOSKVE – MOSKOVSKI METRO

Metro Moskva

Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorirane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim cvjetnim ornamentima, mramornim stupovima i portretima nacionalnih heroja. CIJENA 100 kn po osobi

MOSKVA: MUZEJ KOZMONAUTIKE

Muzej Kozmonautike  je jedan od najposjećenijih muzeja u Moskvi, koji posjeduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koju su između ostalih kozmonauta nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. U muzeju izložene i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. CIJENA 250 kn po osobi.

 


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Svibanjski praznici u Rusiji: St. Petersburg i Moskva, 27.04., 8 dana

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Svibanjski praznici u Rusiji: St. Petersburg i Moskva, 27.04., 8 dana 1-10 osoba
27.04.20195150,00kn

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Svibanjski praznici u Rusiji: St. Petersburg i Moskva, 27.04., 8 dana

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu