Ruska sopranistica anđeoskog glasa Julija Ležneva u Lisinskom

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 17. svibnja nastupit će vrhunska ruska sopranistica Julija Ležneva. Ta je vrsna pjevačica postala prava svjetska senzacija sa samo dvadeset i tri godine i njezin se koncert u Zagrebu očekuje s oduševljenjem, a nastupit će zajedno s ansamblom Il Giardino Armonico.

Nakon osvojenog prvog mjesta na Međunarodnom natjecanju opernih pjevača Elena Obrazcova u Rusiji, Julija Ležneva je već sa osamnaest godina počela nastupati s najvećim opernim pjevačima, poput peruanskog tenora Juana Diega Flóreza, posebno poznatog po ulogama u bel canto operama. Potom su uslijedili nastupi s rumunjskom sopranisticom Anghelom Gheorghiu, meksičkim tenorom Rolandom Villazónom i velškim bas baritonom Brynom Terfelom.

Na svom prvom koncertu u Zagrebu, s ansamblom Il Giardino Armonico predstavit će se djelima Georgea Friedricha Händela. Inače, taj je ansambl u Lisinskom zadnji koncert održao prije dvije godine, oduševivši publiku izvedbom Bachovih Brandenburških koncerata.

 Neki od komentara nastupa ruske sopranistice:
„Rijetki su pjevači koje se tako može hvaliti i slaviti na samom početku njihove karijere.” Independent
“Ležneva ima glas anđeoske ljepote, čistog tona i besprijekorne tehnike.” New York Times
“Ležneva ima izvanredan potencijal kao barokna i bel canto pjevačica.” Die Welt

Ulaznice po cijeni od 120 do 200 kuna mogu se kupiti u online prodaji na adresi www.lisinski.hr ili na blagajnama Koncertne dvorane.

Izvor: TZ grada Zagreba, Lisinski.hr

Za sve informacije o vizama za Rusiju za hrvatske državljane, kao i o avionskim kartama te smještaju u Rusiji, s povjerenjem se obratite agenciji Atlantis Travel. Naše 22-ogodišnje iskustvo jamac je usluge vrhunske kvalitete.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu