Ruska poduzeća planiraju proizvodnju 5,5 tisuća respiratora

Ova količina aparata bit će proizvedena u razdoblju od svibnja do lipnja.

Poduzeća u Rusiji povećat će proizvodnju aparata za umjetno održavanje disanja. U svibnju i lipnju planirana je proizvodnja 5500 komada, priopćila je za TASS press-služba Ministarstva industrije i trgovine Rusije.

“Ruska industrija značajno ubrzava proizvodnju respiratora. Planirano je da proizvedemo 2500 aparata u svibnju i 3000 u lipnju”, priopćila je press-služba.

23. ožujka je objavljeno da će vlada Rusije 2020. godine izdvojiti 7,5 milijardi rubalja za Ministarstvo industrije i trgovine iz rezervnog fonda za nabavu respiratora i aparata za ekstrakorporalnu membransku oksigenaciju. Planirana je nabava najmanje 5700 aparata, a jedini dobavljač je “Koncern za radioelektroničke tehnologije” državne korporacije “Rosteh”. Ministarstvu zdravstva je naloženo da u roku od 24 sata Ministarstvu industrije i trgovine dostavi popis objekata kojima su potrebni ovakvi aparati.

Ministarstvo industrije i trgovine prilikom sklapanja ugovora o kupnji respiratora i aparata za ekstrakorporalnu membransku oksigenaciju, kao i beskontaktnih termometara, termovizijskih kamera i uređaja za dekontaminaciju zraka, može planirati plaćanje unaprijed u iznosu 100% cijene.

“Rosteh” je za TASS priopćio da kapaciteti državne korporacije omogućuju da se respiratori nabave u potrebnoj količini.

Russia Beyond

Izvor: https://hr.rbth.com

« Vrati se na prethodnu stranicu