KLASIČNA RUSIJA: ST.PETERSBURG I MOSKVA, 01.08., 8 DANA

KLASIČNA RUSIJA: ST.PETERSBURG I MOSKVA, 8 DANA, 01.-08.08.2020

Iskoristite savršenu priliku da bolje upoznate nevjerojatnu Moskvu i uživate u prelijepom St. Petersburgu. Doživite nezaboravnu romantiku ova dva čarobna grada i uživajte u prizorima dana i noći koji će Vas ostaviti bez daha.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu na letovima Aeroflota Zagreb-Moskva-St. Petersburg, Moskva-Zagreb, ekonomska klasa

SU2041  ZAG SVO 1320 1710
SU 030   SVO LED  2030 2200 (19APR)
SU028    SVO LED  1945 2120 (01AUG)
SU2040 08AUG SVO ZAG 1015 1220

 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 1450 kn, promjenjivo do datuma izdavanja karata)
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelima 3*/4* u St. Petersburgu i Moskvi, smještaj u dvokrevetnoj sobi
 • transfere aerodrom –  hotel – aerodrom, hotel – željeznički kolodvor
 • prijevoz na izletima  
 • Petersburg: panoramski razgled grada, posjeta Katedrali Sv.Izaka, Ermitažu, Carsko selo
 • Moskva: panoramski razgled grada, Kremlj i posjet jedne katedrale, metro tura
 • ulaznice za objekte, koji se posjećuju
 • karta za brzi vlak SAPSAN St.Petersburg-Moskva
 • vođenje sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku
 • potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize
 • osiguranje od jamčevine, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena paketa po osobi u kunama

Predviđeni hoteli
Redovna cijena
u 1/2 sobi
FM cijena
u 1/2 sobi
Doplata za 1/1 sobu

Hotel Bristol 3*, St.Petersburg

Hotel Delta 4*, Moskva

849082901 690

Cijena je rađena na osnovi najmanje 10 putnika.
First minute cijena vrijedi do 17.06.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
 • putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
 • fakultativne izlete (rezervacija I plaćanje unaprijed)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • dodatne obroke I usluge koji nisu navedeni u programu

Cijena izleta po osobi u kunama

Fakultativni izleti Trajanje izleta (sati) Cijena po osobi u KN
(na bazi 4 osoba)
ST.PET.: Vožnja rijekom Nevom (vodič, brod)1310
ST.PET.: Petergof: gornji i donji parkove, fontani (prijevoz, vodič, ulaznice)5550
ST.PET.: Folk Show Feel yourself Russian (transfer, ulaznice)
2,5450
MOSKVA: Vožnja brodom rijekom Moskvom (vodič, brod)2,5420
MOSKVA: Tretjakovska galerija (vodič, ulaznice)2,5290
MOSKVA: Sergijev posad (prijevoz, vodič, ulaznice)8520

VAŽNO!!!

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Aviokompanija ima pravo promijene vremena leta.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjena cijena ulaznica u objekti, kojise posječuju
Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.
Fakultativne izlete je potrebno rezervirati unaprijed.

1. dan, 01.08. ZAGREB – ST.PETERSBURG

Kip Petra Velikog

Polazak iz Zagreba letom Aeroflota SU2041 u 13:20 h. Dolazak u Moskvu 17:10 h. Polazak za St Petersburg letom SU 030 u 20:30// SU028 u 19:45 h. Predviđeni dolazak u sjevernu rusku prijestolnicu 22:00 (19.04.) i u 21:00 h. (01.08.). Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. St. Petersburg bio je oko 200 godina glavni grad Rusije, a danas je ostao važno kulturno i gospodarsko središte Rusije koje privlači brojne turiste iz svih dijelova svijeta. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje. Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večernju šetnju Nevskim prospektom i večeru u jednom od mnogobrojnih restorana, te šetnju uz promatranje dizanja mostova. Noćenje.

2. dan, 02.08. ST.PETERSBURG-PANORAMSKI RAZGLED GRADA i POSJET KATEDRALI SV. IZAKA

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), utvrda Petra I Pavla, posjeta katedrali Sv. Izaka, jedne od najvećih i najraskošnijih građevina St. Peterburga. Gradila se gotovo četrdeset godina, a danas je pretvorena u muzej. Ističe se pozlaćenom kupolom odakle se pruža veličanstven pogled na St. Petersburg. Slobodno vrijeme. Fakultativno predlažemo posjetiti folk show “Feel yourself Russian” s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

3. dan, 03.08. ST. PETERSBURG – CARSKO SELO

carsko selo parkDoručak u hotelu. Odlazak u Carsko selo. Carsko selo (Pushkin) – ljetna rezidencija carice Katarine Velike. Carsko selo podsjeća na dvorce iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, parkovi, raskošni paviljoni i jezera.  Sama palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u
raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Dvorac Katarine Velike I Carsko selo, kojeg je u čast rođenja princeze Elizabete Petar Veliki poklonio svojoj supruzi Katarini, danas predstavlja jedan od najvećih simbola preporoda Rusije i njezine kulture. Povratak u St. Petersburg. Noćenje.

4. dan, 04.08. ST.PETERSBURG-PETERGOF (fAKULTATIVNO)

Peterhof

Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Peterhof, ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina.  Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille.  Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane – sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. Povratak u hotel. Navečer fakultativno predlažemo posjetiti balet u jednom od najpoznatih kazališta u Svijetu: Marijinskom, Mikhaylovskom ili Ermitažu. Noćenje.

5. dan, 05.08. ST.PETERSBURG-ERMITAŽ -MOSKVA (BRZI VLAK SAPSAN)

Unutar Ermitaža

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela te odlazak u posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se sakupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Transfer na željeznički kolodvor. Vlakom ćemo otputovati u Moskvu. Putovanje traje 3,5-4 sata. Dolazak u Moskvu – glavni grad Rusije koji broji više od 13 milijuna stanovnika. Brojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

6. dan, 06.08. MOSKVA – KREMLJ – MOSKOVSKI METRO

Doručak. Odlazak na panoramski razgled Moskve: vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj, Novodjevičanski manastir I dr. Razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznati ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom. Dalje slijedi razgled Moskovskog metroa, stanice kojeg se često nazivaju podzemnim dvorcima jer zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Samostalni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan, 07.08. MOSKVA- SERGIJEV POSAD (fakultativni izlet)

Kupole Sergijevog posada

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u jedan od gradova Zlatnog prstena Rusije. Sergijev Posad je prekrasan manastir Trojstvena lavra svetog Sergeja, nazvan prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno manastir posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, manastir zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi. Povratak u hotel. Navečer predlažemo da posjetite znameniti moskovski cirkus. Noćenje.

8. dan, 08.08. MOSKVA-ZAGREB

Avion

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela te transfer na aerodrom. Direktan let Aeroflota SU 2040 u 10:15 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 12:20 h.

 

FAKULTATIVNI IZLETI – OPISE I CIJENE:

VOŽNJA BRODOM RIJEKOM NEVOM

Neva

Zaplovite rijekama Petrburga. „Sjeverna Venecija“ – tako često nazivaju grad na rijeci Nevi – St. Petrsburg. Isprepletena mreža rječica i kanala stvara neponovljivu sliku grada koji će vas poraziti svojom ljepotom. Po broju rijeka i kanala prvi je grad u Rusiji i jedan od prvih na svijetu. Zaplovit ćemo najljepšim vodenim putevima Peterburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kjurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice. Ovaj izlet prava je prilika da se upoznate s poviješću i kulturom Rusije koje su stvarali neki od najvećih svjetskih genija. CIJENA – 310 kn po osobi

FOLK SHOW “FEEL YOURSELF RUSSIAN”
Feel yourself Russian

Predlažemo da posjetite folklorni spektakl „Feel yourself Russian“ – jedinstven događaj koji pruža prilku da osjetite pravu narodnu kulturu i dušu Rusije. Uživajte u tradicionalnom ruskom plesu i kozačke pjesme, koju izvodi Maidan plesača u tradicionalnoj haljini. Talentirani plesači su poznati po svojim izvedbama kozačke glazbe koja se reproducira u povijesnom obliku. Nakon 45 minuta ruskih harmonija i plesa, uživati ćete ​​prekid uz šampanjac, ruski votka, kanapei – uključujući crvenog kavijara, šunke i sira – i bezalkoholnih pića. CIJENA – 450 kn po osobi

PETERHOF

PeterhofPeterhof, ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- carsku ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane – sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. CIJENA – 550 kn po osobi

MOSKVA: IZLET BRODOM RIJEKOM MOSKVOM

Putovanje rijekom Moskvom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Uz zanimljive priče vodiča vidjeti ćete Dom Vlade Ruske Federacije, stadion Lužniki, Glavno Sveučilište Lomonosova (MGU), glavni željeznički kolodvor “Kievski”, spomenik Petru I, crkvu Krista Spasitelja i druge znamenitosti ruske prijestoljnice. Na brodu se služi piće i ukusna hrana, cijene su prihvatljive, a hrana je kvalitetna jer je brod dio velike flote hotela s 5 zvjezdica Radisson Ukrajina. CIJENA 490 kn po osobi.

TRETJAKOVSKA GALERIJA

TRETJAKOVSKA GALERIJA

Tretjakovska galerija (Državna galerija „Pavel Tretjakov“ ) jedan je od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazna riznica ruske umjetnosti. U njojj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastala u vremenu od 11. st. do danas. Ime je dobila po svom osnivaču – Pavelu Tretjakovu, moskovskom trgovcu koji je kupio mnoga djela ruskih umjetnika u cilju stvaranja nacionalne muzejske riznice. U svojoj je zamisli ustrajao više od 30 godina te je galeriju otvorio 1892. godine u svom domu u Lavrušinksom pereulku. Danas Tretjakovska galerija sadrži više od 170 000 izloženih djela. CIJENA 290 kn po osobi. 


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

KLASIČNA RUSIJA: ST.PETERSBURG I MOSKVA, 01.08., 8 DANA 1-10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

KLASIČNA RUSIJA: ST.PETERSBURG I MOSKVA, 01.08., 8 DANA 1-10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

KLASIČNA RUSIJA: ST.PETERSBURG I MOSKVA, 01.08., 8 DANA

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu