Rusija osudila SAD za cinizam

sad

Nakon kritika State Departmenta koji je nabrojio “deset pogrešnih tvrdnji” predsjednika Vladimira Putina u ukrajinskoj krizi, stigao je odgovor Rusije.

Nakon što je Washington odbacio diplomatsku uglađenost i praktički optužio Moskvu za laganje o Ukrajini te ruskom predsjedniku izravno predbacio iskrivljavanje činjenica u slučaju Ukrajine, stigao je i odgovor iz Moskve:

„Objavljivanje tih točaka „pogađa ne toliko primitivnim iskrivljavanjem stvarnosti koliko cinizmom”… „Nećemo se spuštati na polemiku o propagandi najniže razine. Ponovno se susrećemo s neprihvatljivom arogancijom i pretenzijama da nekome pripada pravo na istinu”.

U pripćenju je dodano i kako „SAD ne može imati pravo na podučavanje o poštivanju međunarodnih normi i poštivanju suvereniteta drugih zemalja“, a istaknuto je i pitanje američkog uplitanja u situacije u drugim državama: „Što je s bombardiranjem bivše Jugoslavije ili upadom u Irak pod lažnim izgovorima?“

Putin je u utorak rekao kako Rusija zadržava pravo upotrebe sile u Ukrajini kao posljednjeg sredstva, da su lokalne skupine na Krimu pripadnici samoobrambenih snaga, a ne ruski vojnici te da nove vlasti u Kijevu nisu legitimne.

Izvor: dnevnik.hr, Hina

Zanima li vas putovanje u Rusiju, vize za Rusiju,  smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel – stručnjacima za Rusiju uz koje ćete se u Rusiji osjećati kao kod kuće.

« Vrati se na prethodnu stranicu