Ruski Disneyland se otvorio u Moskvi

29.02.2020. u Moskvi se otvorio najveći zabavni park u Europi, park “Otok snova” (“Остров мечты”).  Tematski park je izgrađen u obliku dvorca na 30 hektara u industrijskoj četvrti južne Moskve, samo 10-ak minuta vožnje od Kremlja. Park je napravljen tako da izgleda kao grad sa centralnom ulicom koja vodi do ringišpila okružena uređenim vrtovima, odakle kreću četiri šetališta. Svako šetalište izgleda kao ulica jednog od četiri grada sa arhitekturom i kulturnim obilježjima Barcelone, Los Angelesa, Londona i Rima.

U biti, to je pravi grad, samo prekriven staklenom kupolom, tako da gosti mogu ugodno šetati parkom tokom cijele godine. Staklena površina je najveća u Europi i prostire se na 8.600 kvadratnih metara. “Otok snova” ima osam zona koje predstavljaju različite svjetove i u kojima se nalaze  junaci ne samo ruskih i sovjetskih animiranih filmova, a i svjetski poznati junaci od Štrumpfova do Ninja kornjača. Tu je i svijet Hello Kitty, Hotel Transilvanija, Mogli u zemlji dinosaura, Trka iz snova, Dvorac Snježne kraljice, kuća strave itd.

Prema web stranici parka https://dreamisland.ru/, ulaznica iznosi će 2.900 rubalja (50 dolara) za odrasle i 2.600 rubalja (45 dolara) za djecu.

“Otok snova” je ujedno i prvo rusko gradsko odmaralište. Posjetio ga je i Vladimir Putin koji se upoznao s prvim posjetiteljima parka – s djecom iz sirotišta, obitelji s više djece i obiteljima s niskim prihodima. Prema predsjedničkom glasnogovorniku Dmitriju Peskovu, “Otok snova” ni u čemu nije inferiorni od Disneylanda.

 

« Vrati se na prethodnu stranicu