Rusija će pojačati odnose s Hrvatskom

Rusija će pojačati odnose s Hrvatskom

Dr. Anvar Sarvarovič Azimov, novi veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj, govori o svojem razgovoru s Kolindom Grabar-Kitarović, o sankcijama, te o tome kakvi će biti odnosi Rusije i Hrvatske u 2016. godini. Rusija će pojačati odnose s Hrvatskom.

Anvar Azimov Rusija će pojačati odnose s Hrvatskom

Novi veleposlanik izjavio je kako su sankcije neopravdane i više pogađaju interese Europske unije. Prema njegovim procjenama države EU same gube i do 100 milijardi dolara. Najteže su pogođeni poljoprivrednici, posebice dobavljači vina i voća. Šteta iznosi nekoliko desetaka milijuna dolara. Hrvatska je zainteresirana za ukidanje sankcija, ali kao članica EU i NATO-a, suglasna je s politikom sankcija.

Prema riječima dr. Azimova, Rusija će se unatoč sankcijama potrudit razviti bilateralnu suradnju s Hrvatskom. Rusija je spremna raditi sa hrvatskim tvrtkama što se posebice odnosi na širenje ulaganja. Zasad je to 250 milijuna dolara ruskih investicija u Hrvatskoj i 2 puta manje hrvatskih u Rusiji.

Njegov je cilj vratiti izgubljeno privlačenjem poslovnih sustava. “Potrebno je da međuvladina komisija aktivno proradi. Posljednja plenarna sjednica održana je 2010. godine – to nije normalno! Ja razumijem da Hrvatska sada čeka parlamentarne izbore i da nećemo biti u mogućnosti održati sastanak ove godine. No, mi ćemo ga održati odmah nakon izbora, bez obzira na to tko dođe na vlast.

Na pitanje u kojim sferama Rusija i Hrvatska imaju potencijal odgovara kako je naš odnos ograničen jedino u vojno-tehničkoj sferi, s obzirom na to da je Hrvatska članica NATO-a. 

 

Izvor: Ruski vjesnik

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanjtu.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u… Obratite nam se s povijerenjem Vaš Atlantis.

Save

« Vrati se na prethodnu stranicu