Rusi zainteresirani za kupnju Ine i istraživanja

Aleksej Miller, šef najveće plinske kompanije na svijetu posjetio Hrvatsku. Rusi su zainteresirani za kupnju Ine, a vrh hrvatske politike nema ništa protiv ruskog kapitala.

U tu bi se rečenicu mogao svesti zaključak nakon sastanka prvog čovjeka Gazproma Alekseja Millera s državnim vrhom. Tijekom dana održana su dva sastanka: Millera je prvo primio predsjednik Ivo Josipović, a potom premijer Zoran Milanović. Na oba sastanka sudjelovao je resorni ministar Ivan Vrdoljak koji je se nakon događaja o kojem se piše danima jedini i obratio javnosti. Potvrdio je tek da Gazprom želi istraživati naftu i plin u Hrvatskoj.”Gazprom je pokazao interes za istraživanja na kontinentu.

Natječaj za koncesije na kopnu bit će objavljen u idućih tjedan dana- potvrdio je Vrdoljak. Kako smo i najavljivali na sastanku je bilo riječi i o Ini, što je potvrdio i sam Vrdoljak rekavši da su imali ‘informativne razgovore o Ini i Južnom toku’. Iz izvora upućenih u razgovore s čelnim ljudima Gazproma doznajemo da se Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je predsjednika Uprave Gazproma Alekseja Millera te zamjenika generalnog direktora Gazpromnefta Vladislava Barišnjikova s kojima je razgovarao o više tema.

Predsjednik je naglasio kako vodi politiku “otvorenih vrata” za razgovor sa svima čiji su poslovni planovi sukladni hrvatskim nacionalnim interesima. Hrvatska energetska politika, naši ekonomski interesi i europska energetska politika okvir su za odnose sa svim stranim partnerima.

 

Izvor: www.poslovni.hr

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

 

« Vrati se na prethodnu stranicu