Rusi već počeli zračne napade na ISIS u Siriji

Rusi već počeli zračne napade na ISIS u Siriji

Ruski parlament Duma je jučer jednoglasno odobrio vojnu akciju u Siriji. Odluka je donesena nakon što je sirijski predsjednik Bashar al-Assad zatražio vojnu pomoć od Vladimira Putina u borbi protiv terorističke organizacije Islamske države.

Samo nekoliko sati nakon odluke parlamenta, rusko ministarstvo obrane izvjestilo je da su pogodili ISIL-ove mete u Siriji. Napad se dogodio nedaleko od grada Homsa gdje su raspoređeni pripadnici ISIL-a.

 ruski parlament

Glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov izjavio je kako su ruski borbeni avioni izveli zračne operacije na uporišta skupine Islamska država Irak i Levant (ISIL) u Siriji.

“U skladu sa odlukom vrhovnog zapovjednika ruskih snaga Vladimira Putina, zračne snage Rusije su počele izvoditi operacije na mete terorističke skupine ISIL na teritoriju Sirije”, potvrdio je Konašenkov. Mete su vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, streljivo i gorivo, navodi se u priopćenju ruskog Ministarstva obrane. Ministarstvo je objavilo snimke za koje tvrdi da prikazuju zračne udare na mete u Siriji.

Medijski tajnik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je kako je glavni zadatak ruskog zrakoplovstva u Siriji “borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima”.

“Rusija će biti jedina koja u operaciji protiv ISIL-a sudjeluje na zakonit način, a na molbu legitimnih vlasti Sirije”, poručio je Peskov.

“Treba uništiti pobunjenike na teritoriju koji su već okupirali”

Ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom sastanka s članovima Vlade kazao je da je jedini način za borbu protiv međunarodnog terorizma u Siriji preventivno djelovanje i uništavanje terorista na teritoriju koji su već okupirali.

Naglasio je da je rusko sudjelovanje u sirijskom vojnom sukobu privremeno. “Jedini pravi način za borbu protiv međunarodnog terorizma u Siriji i državama s kojima graniči jest kroz preventivu. Treba se boriti i uništiti pobunjenike na teritoriju koji su već okupirali umjesto da ih čekamo da dođu u našu kuću”, kazao je Putin i dodao da se borba protiv terorizma mora voditi u skladu sa zajedničkim međunarodnim planom.

 

Izvor: www.balkans.aljazeera.net

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanjtu.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u

 

« Vrati se na prethodnu stranicu