Rusi pitaju, Putin odgovara: “Sankcije neće trajati vječno, nismo mi Iran”

Rusi pitaju, Putin odgovara: “Sankcije neće trajati vječno, nismo mi Iran”

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u emisiji “Direktna linija” da sankcije protiv njegove zemlje neće skoro biti ukinute zato što geopolitički partneri Rusije “žele omesti naš razvoj”. Ruski je predsjednik počeo odgovarati na pitanja građana kojih je, kako je najavljeno, ove godine stiglo više od 1,7 milijuna.

Putin Direktna linija Rusi pitaju, Putin odgovara: "Sankcije neće trajati vječno, nismo mi Iran"

Na pitanje da li bi sankcije mogle ostati na snazi više desetljeća, Putin je rekao da “Rusija nije Iran”, prenijeli su ruski mediji. Putin je istakao da će sankcije primorati Rusiju da modernizira svoju industriju i poljoprivredni sektor, tako da nema potrebe čekati da se ukinu. Izjavio je i da smatra da se Moskva dobro nosi sa ekonomskim rizicima, i da očekuje oporavak ekonomije za dvije godine.

U emisiji koja će trajati nekoliko sati Putin će govoriti o najvažnijim pitanjima domaće i vanjske politike. Svi koji mu žele postaviti pitanje mogu to učiniti putem telefona, putem interneta ili mobilnih aplikacija. “Do sada je pristiglo 1,2 milijuna telefonskih poziva, 24.000 MMS i 285.000 SMS poruka, 6.500 video snimaka i 190.000 e-mailova”, izjavio je u srijedu Putinov glasnogovornik za novinare Dmitrij  Peskov.

Ovo je Putinovo trinaesto sudjelovanje u emisiji “Direktna linija”, gdje uživo odgovara na pitanja građana Rusije na razne teme, a program zajednički organiziraju dva državna televizijska kanala- “Kanal 1” i “VGTRK”.

Prošlogodišnja emisija trajala je nešto manje od četiri sata, a najduži maraton Putinovih pitanja i odgovora trajao je četiri sata i 47 minuta.

 

Izvor: Vesti online

Želite li posjetiti Rusiju i zemalje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, ponuditi uslugu transfera te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu