RUSI ODUŠEVLJENI MEDVJEDIMA ‘Hokej im je bio egzotika, a danas su senzacija!’

Novinar moskovskog lista navodi kako primjer Medveščaka pokazuje da ‘novac nije sve’, te da bi trebalo smanjiti plaće u KHL ligi

Ruski sportski dnevnik Sovietsky Sport proglasio je rezultate  hokejaša Medveščaka u KHL ligi ‘hrvatskim čudom’. Rusi se pitaju ‘koja je tajna novaka s najmanjim proračunom u KHL-u’.

“Prije šest mjeseci Hrvatska je bila poznata kao sjajna turistička destinacija na jadranskoj obali. Hokej u toj zemlji je bio čista egzotika. Danas je Medveščak pobjednik. Nakon uspješne turneje po Sibiru i dalekom istoku naše zemlje Medveščak se učvrstio na poziciji koja vodi u doigravanje,” piše novinar Sovjetskij Sporta.

Rusku javnost je posebno ‘šokirao’ podatak kako su ‘medvjedi’ iz Novokuznjecka, Novosibirska, Vladivostoka i Habarovksa osvojili deset od 12 mogućih što se činilo kao ‘nemoguća misija’.

“Pokušavamo svaku utakmicu biti sve bolji. Nemamo previše vremena razmišljati o stvarima koje su iza nas. Uvijek gledamo naprijed,” kazao je Mark French, trener zagrebačkog sastava.

Na pitanje ruskih novinara kako ‘Medveščak s tako malim proračunom igrat tako cool’, French je poručio. “Prije svega to je zasluga naših menadžera. Oni su posao odradili savršeno.”

French je dodao kako je zahvalan čelnicima kluba što mu nisu dali ‘cipelu’ nakon sedam uzastopnih poraza koji su uslijedili nakon uvodne pobjede protiv CSKA. Na pitanje je li dobio koju ponudu nekog bogatijeg ruskog kluba, French je odgovorio sa smiješkom. “Ne još.”

Novinar moskovskog lista navodi kako primjer Medveščaka pokazuje da ‘novac nije sve’, te da bi trebalo smanjiti plaće u KHL ligi.

« Vrati se na prethodnu stranicu