Revija modne kuće XD Xenia design u Moskvi

XD u Moskvi

Poznata hrvatska dizajnerica Ksenija Vrbanić održat će modnu reviju u Moskvi 23. veljače u Expo-Centru, na kojoj će pokazati svoju kolekciju 2016./2017.

Pozivnica1. Koliko se dugo bavite modom?

Od 1986. ova godina je jubilarna 30! 16 godina na internacionalnom tržištu. Od Los Angelesa, Las Vegasa, New Yorka, Londona, Parisa, Milana, Dusseldorfa, Munchena i Moskve.

2. Kako ste došli na ideju organizirati modnu reviju u Moskvi?

Prisutni smo na ruskom tržištu od 2000. godine. Korak po korak i do danas stekli veliki broj kupaca. Nekoliko sezona redovito izlažemo na CPM-MOSCOW, vodećem show-u u tom dijelu svijeta. Izgleda da smo vrlo popularni u cijeloj Rusiji jer potražnja raste iz sezone u sezonu, unatoč kriznim i nepovoljnim vremenima.
Tako je prirodno došla potreba za prezentacijom na samostalnoj modnoj reviji jer će to u veliko koristiti našim kupcima za promociju na prodajnim mjestima. Nakon toga se očekuje i povećan broj narudžbi.


3. Jeste li ranije bili prisutni na ruskom tržištu?

Xenia design moskvi XD u Moskvi

2000. godine smo prvi puta predstavljeni u Dusseldorfu i tamo su nas pronašli, između ostalih, i ruski klijenti.

U to vrijeme bila je drugačija situacija. Gotovo nitko nije znao za Hrvatsku. Teško smo se probijali jer iza nas nije nitko stajao. Polako smo kroz sezone stjecali povjerenje na temelju dobrih kolekcija i poštivanja poslovnih odnosa. Danas smo etablirani na internacionalnoj modnoj sceni i svi znaju za nas. Dobar glas nam donosi svake sezone nove narudžbe.


4. Što mislite o ruskoj modi?

Poznajem ju preko naših prodajnih mjesta koji imaju avangardni stil, jednak našem. Danas je to tražen stil u Rusiji jer su žene polako počele stvarati drugačiji pristup odijevanju od onog uobičajenog i očekivanog ruskog. Mogu reći da je sve vise takvih žena. Žele biti drugačije od drugih i tako istaknuti svoj individualni stil.


5. Koji Vam je najdraži ruski modni dodatak?

Jako mi se sviđaju šubare. Ruska narodna nošnja je vrlo inspirativna, pa možda jednu kolekciju posvetim tome.

Želite li upoznati sve ljepote Rusije i zemalja bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u…

« Vrati se na prethodnu stranicu