Optima grupa rentabilno će poslovati tek za tri godine

optima

Prema riječima direktora Optima grupe Banja Luka Vladimira Limana, Optima još uvijek ne posluje rentabilno, iako je ostvarena neto dobit poslovanja iz prošle godine veća za 10 posto nego u pretprošloj godini. Na novinarskoj konferenciji, održanoj 13. ožujka u Banja Luci, Liman je rekao novinarima da bi se rentabilno poslovanje ove grupacije moglo očekivati tek 2017. ili 2018. godine.

Naveo je da je naglasak u poslovanju za 2014. godinu stavljen na smanjivanje gubitaka i većoj prisutnosti da domaćem tržištu. Liman navodi i da će investicije ove godine iznositi oko 30 milijuna eura te da su isplanirane aktivnosti vezane za modernizaciju proizvodnje i povećanje efikasnosti opreme i postrojenja. Liman je istaknuo da se u ovoj godini također planiraju ostvariti bolji rezultati nego u prošloj.

Generalni direktor banjalučkog Nestro petrola Vladimir Abakumov rekao je da ova tvrtka posluje rentabilno i da je u prošloj godini zauzela solidne pozicije u BiH, u prvom redu zahvaljujući intenziviranju poslova. Naglasio je da tendencija prema povećanju prodaje daje dodatan motiv u ostvarivanju poslovnih rezultata, dodavši da se kvaliteta goriva Nestro petrola provjerava na nekoliko razina i da je cilj ovog poslovnog subjekta isporučiti gorivo korisniku s minimalnim gubitkom kvaliteta.

 Izvor: hr.biznis-plus.com

Zanima li vas putovanje u Rusiju, vize za Rusiju,  smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel – stručnjacima za Rusiju uz koje ćete se u Rusiji osjećati kao kod kuće.

 
 
« Vrati se na prethodnu stranicu