Telegram, najsigurniji servis za poruke – koristi ga 100 milijuna ljudi

Telegram, najsigurniji servis za poruke koristi 100 milijuna ljudi!

Mobilna aplikacija za razmjenu poruka Telegram dosegla je više od 100 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, odnosno rast od 60 posto u posljednjih devet mjeseci.
Suosnivač Pavel Durov je tijekom Mobile World Congressa, osim rasta broja korisnika, otkrio da aplikacija na dnevnoj bazi svaki dan zabilježi 350.000 novoregistriranih korisnika iz 200 zemalja, a putem aplikacije se na dnevnoj bazi pošalje preko 15 milijuna poruka.
“Izrazito smo ponosni i sretni na to što je sav ovaj rast 100 postotno organski – naš marketinški budžet iznosio je nula”, naglasio je Durov. “Ovo je globalni fenomen, globalni proizvod.”

telegram
Telegramov stabilni rast djelomično se povezuje s Facebookovom akvizicijom najvećeg Telegramovog konkurenta, aplikacije WhatsApp. Naime, nakon što je 2014. Facebook kupio WhatsApp, Telegramova popularnost je naglo porasla – prvenstveno zato što mnogo ljudi za dopisivanje ne želi koristiti Facebookove servise.
Aplikaciju Telegram lansirali su 2013. godine ruski programer Nikolaj Durov i njegov brat Pavel koji su pokrenuli Vkontakte, rusku inačicu Facebooka. Durov je zbog otvorenog suprotstavljanja Putinovom režimu i odbijanja da državnim obavještajnim službama omogući uvid u osobne podatke o korisnicima na društvenoj mreži pobjegao iz Rusije.
Dobar dio popularnosti aplikacija duguje svojim sigurnosnim postavkama, odnosno činjenici da koristi  MTProto protokol, end to end enkripciju čime je trećim stranama potpuno onemogućeno presretanje poruka. Dodatno, aplikacija za još više sigurnosti nudi i opciju samouništenja poruka.
Da je sigurnost i privatnost korisnika interneta braći Durov i dalje na prvom mjestu dokazali su ponovno ovoga tjedna, iskazavši podršku šefu Applea Timu Cooku u njegovom sukobu s FBI-jem oko pametnog telefona koji je koristio napadač u terorističkom napadu u San Bernardinu.
Podsjetimo, nakon pisma Tima Cooka kojim je obrazloženo odbijanje zahtjeva američkih vlasti za davanje pristupa operativnom sustavu iPhonea, Apple su podržali Facebook i Twitter, legendarni programer John McAfee ponudio je da će on otključati konkretni telefon, a na njihovu stranu stali su i  braća Durov.
“Mi smo na strani Tima Cooka”, izjavio je Durov, “Društvo svake države mora odlučiti želi li mijenjati privatnost za ono što se smatra visokom sigurnošću i niskim rizikom za terorizam.”

Želite li upoznati sve ljepote Rusije i zemalja bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u…


Izvor: http://www.telegram.hr/biznis-tech/raste-popularnost-ruske-aplikacije-telegram-najsigurniju-aplikaciju-za-poruke-koristi-100-milijuna-ljudi/

« Vrati se na prethodnu stranicu