Plavo sibirsko oko – Bajkalsko jezero, 9 dana/8 noći

Plavo sibirsko oko – Bajkalsko jezero, 9 dana/8 noći

baikal-4

Najdublje i najstarije jezero na Zemlji, koje u sebi sadrži oko 20% svjetske zalihe slatke vode, smjestilo se u jugoistočnom dijelu nepreglednog Sibira. Bajkalsko jezero staro čak 25 milijuna godina okruženo je snijegom okrunjenim planinama i smatra se za najčistije i najprozirnije jezero na svijetu. Moguće je vidjeti i do 40 metara dubine u jezero! U njega utječe čak 500 rijeka, a izvire samo jedna rijeka, Angara. Bajkalsko jezero poznato je i pod nazivom “Plavo sibirsko oko”.

Paket uključuje:

 • avionske karte Moskva – Irkutsk – Moskva
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka (Irkutsk)
 • transfer Irkutsk – Listvjanka – Irkutsk
 • 3 noći u hotelu 3* u Irkutsku s doručkom
 • 4 noći u turističkom naselju na bazi punog pansiona
 • razgled Irkutska i izlet u Listvjanku
 • usluge vodiča na engleskom jeziku
 • vizna podrška

MINIMALNO 2 OSOBE!

NAPOMENA: moguće je rezervirati dodatne dane u Moskvi – cijena na upit. Obratite nam se na mail: ru@atlantis-travel.hr

Paket ne uključuje:

 • Zrakoplovnu međunarodnu kartu
 • Osiguranje ( svaki putnik mora imati medicinsko osiguranje za vrijeme cijelog trajanja putovanja)
 • troškovi vize
 • smještaj, transferi ili izleti u Moskvi (po želji)
 • individualni troškovi

1. dan: MOSKVA – IRKUTSK

Let iz Moskve u Irkutsk. Poželite li ranije doći u Moskvu, možete nas kontaktirati kako bismo vam organizirali razgled ruske prijestolnice, smještaj, izlete i sve što poželite iskusiti u jednoj od najdinamičnijih i najljepših svjetskih metropola. 

2. dan: IRKUTSK

Dolazak u Irkutsk. Transfer do hotela. Doručak. Razgled grada u popodnevnim satima. Irkutsk je smještan u južnom dijelu Sibira, na desnoj obali rijeke Angare. Razgledat ćemo povijesni centar grada, vidjeti muzej posvećenom dekabristima, zanimljivu kuću „drvene čipke“ koja se također zove „Kuća Europe“ te najljepše ulice grada, među kojima je i  poznata ulica Karla Marxa. 

3. dan: IRKUTSK – BAJKALSKO JEZERO – LISTVJANKA

Doručak. Polazak na Bajkalsko jezeroNajčišća jezerska voda na svijetu koju možete piti izravno iz jezera, nadrealni prizori krajolika, biljne i životinjske vrste koje nigdje drugdje nećete vidjeti samo su neki razlozi zbog kojih krećemo u ovu pustolovinu. Posjetit ćemo živopisno turističko mjesto na Bajkalskom jezeru – Listvjanku, a zatim muzej Taljci, jedan od najvećih muzeja pod otvorenim nebom u Rusiji, gdje su izloženi zanimljivi spomenici sibirske arhitekture. Oko 16 sati polazak brodom do turističkog naselja u blizini Transsibirske željeznice. Smještaj u turističkom kampu.

4. – 6. dan: BAJKALSKO JEZERO

Boravak u turističkom kampu. Zaplovit ćemo po Bajkalskom jezeru, iskusiti nezaboravnu vožnju željeznicom oko jezera, prošetati safari-tajgom, možda i pecati ili uživati u nekim drugim aktivnostima u okruženju jednog od najljepših jezera na svijetu koje se često naziva i „Plavo sibirsko oko“. Modra, safirska površina jezera, umirujuće zelenilo tajgi, brojni otočići, mnoštvo životinjskih i biljnih vrsta, svjež zrak, veličanstvene planine te prelijepe pješčane plaže upotpunit će neponovljiv doživljaj ruske prirode. 

7. dan: BAJKALSKO JEZERO – LISTVJANKA – IRKUTSK

Doručak. U poslijepodnevnim satima polazak brodom za Listvjanku. Na središnjem trgu Listvjanke nezaobilazna je živopisna tržnica. Domaći stanovnici tu prodaju zanimljive suvenire i ribu pripremljenu na različite načine. Na tržnici ćete moći probati i druge lokalne specijalitete te kupiti suvenire svojim najdražima. Transfer iz Listvjanke u Irkutsk autobusom.

8. dan: IRKUTSK

Doručak. Slobodan dan u Irkutsku, u gradu u kojem su se nastanili brojni intelektualci i umjetnici nakon progona u19. st. Zbog toga se Irkutsk razvio u važan kulturni i umjetnički centar te zaslužio nadimak Pariz Sibira. Dan u Irkutsku možete iskorisiti za razgled znamenitosti, kao što su crkva Kazanki s neobičnim plavim kupolama, Znamenski samostan, spomenik caru Aleksandru III, a možete se zaputiti u kupovinu ili opuštenu šetnju gradskim ulicama i spontano istraživanje skrivenih čari Irkutska.

9. dan: IRKUTSK – MOSKVA

Doručak.  Transfer do zračne luke. Let Irkutsk – Moskva. Ako ipak želite još malo uživati u Rusiji, moguće je rezervirati dodatne dane u Moskvi i stvoriti još nezaboravnih uspomena i fotografija slavnih moskovskih znamenitosti, uživati u ruskim delicijama, prošetati Starim Arbatom, posjetiti Crveni trg, Kremlj i okriti sve ljepote ruske prijestolnice.

Noćna Moskva

Moskva Grad pun iznenađenja

Želite li romantičan izlet, noćna Moskva je pravi izbor. Užurbana dnevna Moskva pretvara se u svečanu i čarobnu noćnu prijestolnicu. Noćna rasvjeta i igra svjetla i tame stvara mističnu atmosferu koja neodoljivo privlači prolaznike. Crveni trg odijeva svoje najljepše odijelo, Park pobjede postaje neprepoznatljiv, a s Vrapčevih brda pruža se zadivljujući pogled na Moskvu koja podsjeća na dolinu raznobojnih svjetala.

Izlet brodom po rijeci Moskvi

Izlet brodom u Moskvi postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Putovanje rijekom Moskovom  daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima.

 Razgled Moskve

moscow

 Moskva prekrasna, očaravajuća i zadivljujuća! Tajanstveni grad koji čuva uspomene na velike povijesne događaje, važne povijesne osobe, umjetnička i kulturna ostvarenja. U Moskvi se spajaju tragovi drevne povijesti i suvremene tehnologije, dva različita vremena žive u skladu i obogaćuju sve posjetitelje ovoga grada nezaboravnim iskustvom. Prijestolnicu Rusije nemoguće je u potpunosti upoznati čak i ako živite cijeli život u njoj. To je grad pun tajni i iznenađenja. Za vrijeme izlete posjetit ćete povijesni centar, osjetiti suprotnosti ovoga grada, uživati u ljepoti jedinstvene arhitekture i saznati nevjerojatne povijesne činjenice.

Stari Arbat

Stari Arbat nije obična ulica. To je pravo srce Moskve u kojem se čuvaju nezaboravni prizori arhitektonskih spomenika, ulica, tajnovitih zakutaka i uglova ispunjenih posebnom čarolijom i jedinstvenim šarmom. Arbat je jedno od najposjećenih mjesta u Moskvi. Već je dugi niz godina simbol Moskve, ovjekovječen u poeziji i ruskoj glazbi, u proznim remek-djelima i brojnim filmovima. Danas se Arbatom naziva ne tako velika ulica i pješačka zona, ali je u ranije vrijeme to bio povijesni moskovski okrug koji je još 1993. slavio pola tisućljeća postojanja.


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Hotel Angara - Detalji
Turistički kamp - Detalji
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Plavo sibirsko oko – Bajkalsko jezero, 9 dana/8 noći 1-3 osoba 4-6 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Plavo sibirsko oko – Bajkalsko jezero, 9 dana/8 noći

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Plavo sibirsko oko – Bajkalsko jezero, 9 dana/8 noći

dodatni izleti

Ime izleta1 osoba2 osoba3 osoba4 osoba5-20 osoba
Noćna Moskva1520,00kn760,00kn646,00kn494,00kn418,00kn
Ime izleta1-50 osoba
Izlet brodom po rijeci Moskvi152,00kn
Ime izleta1 osoba2 osoba3 osoba4-20 osoba
Moskva: Stari Arbat (pješačka zona)418,00kn228,00kn190,00kn152,00kn
Ime izleta1 osoba2 osoba3 osoba4-20 osoba
Moskva: Razgled Moskve (Grad pun iznenađenja)836,00kn456,00kn380,00kn342,00knKontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu