Putin je potpisao Zakon koji omogućuje strancima da postanu Rusi BEZ odricanja svog državljanstva

Želite postati Rus, ali želite zadržati i svoje državljanstvo ? Sada je to moguće ! Samo nekoliko tjedana nakon objave u parlamentu, predsjednik Putin je potpisao novi zakon o pojednostavljenju procesa dobivanja državljanstva

Prema novom zakonu, od srpnja 2020., svi stranci koji žive u Rusiji mogu postati državljani Rusije bez odricanja postojeće putovnice.
 
Iako su glasine o ovim promjenama kružile već mjesecima, zakon je predložen u travnju ove godine, i u samo 17 dana izglasan i potpisan.
 
Dnevni list Kommersant je u veljači ove godine, objavio da će proces dobivanja državljanstva za strance biti znatno pojednostavljen. Cilj pojednostavljena jeste privući do 10 milijuna novih građana.

Prije ulaska u parlament, ruski zastupnik Konstantin Zatulin nazvao je ideju “ispravnom, dugotrajnom i u skladu sa zdravim razumom”, napominjući kako će novi zakon omogućiti onima koji su rođeni u dijaspori, da lakše dobiju rusko državljanstvo.
Zakon je također olakšao dobivanje državljstva osobama koje su u bračnoj zadnici s ruskim državljaninom. Na primjer, ako je stranac u braku s rusom ili ruskinjom, i imaju zajedničku djecu, po novom Zakonu, za dobivanje državljanstva, dovoljno je tri godine prebivati u Rusiji, te nije potrebno dokazivati legalan izvor prihoda.

« Vrati se na prethodnu stranicu