Prijeti li Rusiji isključenje iz G8?

Velika Britanija protivi se ruskom odnosu prema Ukrajini zbog čega je jasno upozorila Putina da bi Rusija mogla trajno izgubiti članstvo u G8 ako Putinova Vlada nastavi s daljnjim djelovanjem protiv Ukrajine.

„Mislim da bi trebali razmotriti treba li trajno izbaciti Rusiju iz G8 ako budu poduzeti daljni koraci“, rekao je premijer David Cameron u britanskom parlamentu.

Dogovoren je sastanak G7 u Den Haagu za sljedeći tjedan s ciljem planiranja daljnjih poteza i odgovora na djelovanje Rusije u odnosu na Ukrajinu i ukrajinski poluotok Krim.

Premijer Cameron pozvao je na snažan odgovor članica Europske unije čiji se čelnici sastaju u četvrtak i petak u Bruxellesu. Također je naglasio da će Rusija, nastavi li s radom na destabilizaciji Ukrajine, biti suočena s ekonomskim sankcijama.

„Ako okrenemo glavu od krize i ne budemo djelovali, dugoročno ćemo platiti vrlo visoku cijenu“, istaknuo je Cameron.

Izvor: Poslovni.hr

Zanima li vas putovanje u Rusiju, vize za Rusiju,  smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel – stručnjacima za Rusiju uz koje ćete se u Rusiji osjećati kao kod kuće.

« Vrati se na prethodnu stranicu