15 godina od izbora Vladimira Putina za predsjednika

15 godina od izbora Vladimira Putina za predsjednika

Prije točno 15 godina, nakon ostavke Borisa Jeljcina 31. prosinca 1999. godine, koji je prvi u povijesti Rusije obavljao dužnost predsjednika, većina Rusa po prvi je put povjerila vođenje zemlje Vladimiru Putinu.

Фотофакты. Участники сообщества "Мне реально нравится Путин!" организовали в Москве неформальную выставку из нескольких десятков 15 godina od izbora Vladimira Putina za predsjednika

U lipnju 2000. godine raspisani su prijevremeni izbori. Ukupno se 11 kandidata registriralo na glasačke listiće, od kojih je većina još uvijek u politici: Gennady Zyuganov, Vladimir Žirinovski, Aman Tuleyev, Grigorij Yavlinsky, Ella Pamfilova i drugi.

Već je u prvom krugu Vladimir Putin dobio većinu glasova, sveukupno 52,94% glasova, što je bilo dovoljno za njegov dolazak na mjesto predsjednika.

Danas, nakon više od 15 godina predsjedničkog mandata, izborni rejting Vladimira Putina je na maksimumu: 74% glasača spremno je opet za njega glasati. Međutim, potpora Putinu je i veća jer je anketa, provedena 13. ožujka, pokazala da bi 88% glasača izabralo baš njega za predsjednika.

Novi predsjednički izbori biti će održani za točno 3 godine. U skladu sa Ustavom, 2018. godine, Vladimir Putin može se kandidirati za još jedan mandat od šest godina. Sam Putin dao je do znanja da je još rano donositi odluku o tome. “Treba uporno raditi u interesu građana, a onda iz rezultata i odnosa javnosti prema meni može se napraviti odluka o izlasku na izbore 2018. godine”.

 

Izvor: MSN

Želite li posjetiti Rusiju i zemalje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, ponuditi uslugu transfera te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu