Postupak ishođenja e-vize za Rusiju

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije omogućit će državljanima 52 države, među kojima je i Hrvatska, ishođenje elektronske vize za Rusiju.

Od siječnja 2021. vizu je moguće ishoditi preko posebno izrađene web stranice, kao i pomoću mobilne aplikacije. Prema informacijama s web portala vlade RF, na ovaj način se može ishoditi turistička, poslovna, humanitarna viza, te viza za putovanja u privatne svrhe.

Za ishođenje elektronske vize, stranim državljanima neće biti potrebna pozivna pisma, hotelske rezervacije, ili bilo koji drugi dokument koji potvrđuje svrhu putovanja.

Bit će dovoljno ispuniti upitnik, učitati (postaviti na stranicu) osobnu fotografiju i kopiju putovnice, platiti konzularnu pristojbu od 40 dolara, i pričekati odobrenje. Djeca mlađa od 6 godina oslobođeni su plaćanja pristojbe za vizu.

Vrijeme obrade će trajati maksimalno do četri dana, a viza će vrijediti 60 dana od dana primitka. Dopušteni boravak u Rusiji je maksimalno 16 dana. Isprintanu e-vizu, i putovnicu potrebno je predočiti na graničnom prijelazu.

Izvor: https://www.trn-news.ru

Atlantis Travel Vam i dalje stoji na raspolaganju za posredovanje u ishođenju vize po cijeni od 75,00 kn po vizi.

« Vrati se na prethodnu stranicu