Počela prodaja prvog ruskog smartphonea

U Rusiji je jučer počela prodaja prvog ruskog smartphonea, nazvanog YotaPhone, koji je razvila ruska kompanija Yota Devices. Kako je priopćila kompanija, prodaja se obavlja preko njenih online trgovina i prodajnih salona a cijena uređaja u Rusiji je 443 eura.

YotaPhone je smartphone koji podržava mrežu četvrte generacije (LTE). Glavna specifičnost ovog uređanja su dva ekrana od 4,3 inča, prvi u boji sa rezolucijom 720 x 1.280 piksela, a drugi crno-bijeli napravljen tehnologijom elektronske tinte (koja služi uštedi energije i lakšem korištenju na dnevnom svjetlu).

Operativni sustav koristi najnoviju verziju Google Androida, mikroprocesor je od 1,7 gigaherca, sa dva gigabajta RAM memorije. Sredinom prosinca prodaja YotaPhonea će početi u maloprodajnim objektima Njemačke i u online trgovinama Austrije, Njemačke, Francuske i Španjolske.

U siječnju 2014. YotaPhone će biti dostupan i u online i klasičnim prodavaonicama Velike Britanije, Grčke, Cipra i Češke i Bliskog Istoka, a nakon certifikacije u prvom tromjesečju ove godine prodaja će početi u još 19 zemalja. Maloprodajna cijena YotaPhonea u regiji EMEA (Europa, Afrika, Bliski Istok) iznosit će 499 eura.

Za pitanja o putovanjima u Rusiju, o vizama za Rusiju,  organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu