Duhovno nasljeđe Rusije: St.Petersburg – Valaam – Pečori – Pskov, 26.07.2020, 5 dana

Duhovno nasljeđe Rusije:  St.Petersburg – Valaam – Pečori – Pskov

26.07.2020

Želimo Vas upoznati sa ljepotama ne samo St.Petersburga, nego i ostalih predivnih mjesta sjeverno-zapadne Rusije. Valaam i Pečori su najpoznatiji kao mjesta za vjerska hodočašća. Mir i misticizam stjenovitih obala, borovih šuma, azurnih voda i presjek ruske kulture i povijesti od 12. do 18. stoljeća privlače i mnoge koji žele maknuti od ostatka svijeta.

CIJENA UKLJUČUJE:

 •  povratnu zrakoplovnu kartu na direktnim letovima Zagreb- St. Petersburg-Zagreb, ekonomska klasa

OU530 ZAG LED 1505 1850
OU531 LED ZAG 1940 2130

 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 800 kn, promjenjivo do datuma izdavanja karata)
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*, smještaj u dvokrevetnoj sobi
 • transfere aerodrom – hotel – aerodrom
 • prijevoz na izletima prema programu
 • Izlete: panoramski razgled St.Petersburga, posjet Ermitažu, utvrde Sv.Petra i Pavla te soborske crkve, katedrali sv. Izaka, Lavri Aleksandra Nevskog, izlet brodom u Valaam, cijelodnednevni izlet
 • u Pečeri, Izborsk i Pskov
 • vođenje na izletima s lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku
 • potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize
 • osiguranje od jamčevine, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena paketa po osobi u kunama

HotelRedovna cijena u 1/2 sobiFM cijena u 1/2 sobiDoplata za 1/1 sobu
3*799076901290

Cijena na bazi minimalno: 10 osoba!
Mogući polasci iz Pule, Splita i Dubrovnika uz nadoplatu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
 • putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
 • fakultativne izlete (rezervacija I plaćanje unaprijed)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • dodatne obroke I usluge koji nisu navedene u programu

Cijena izleta po osobi u kunama

 Fakultativni individualni izleti

Trajanje izleta (sati)

Minimum 4 osobe

St. Peter.

 Peterhof: gornji i donji parkove, fontane (prijevoz, vodič, ulaznice)

5

550

 Folk Show Feel yourself Russian (transfer, ulaznice)

2,5

450

VAŽNO!!!

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od predviđenog datuma izlaska iz Rusije. Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju putovnice.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjenu cijena ulaznica u objektima koji se posjećuju.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji.
Fakultativne izlete je potrebno rezervirati I platiti unaprijed.

1. dan, NEDJELJA, 26.07.: ZAGREB – ST. PETERSBURG

crkva spasa na krvi

Polazak iz Zagreba direktnim letom u 15:05 h. Predviđen dolazak u St. Petersburg u 18:50 h. St.Petersburg je glavni grad nekadašnje Carske Rusije, nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, i s pravom se smatra jednim od najljepših gradova na Svijetu. “Prozor u Europu”, Petrograd, kao grad iz bajke čuva svu veličanstvenost carkog doba. Organizirani transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan, PONEDJELJAK, 27.07.: ST. PETERSBURG

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), posjeta Petropavlovske utvrde i crkve Sv. Petra i Sv. Pavla, katedrali Sv. Izaka, Lavri Aleksandra Nevskog i Ermitažu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan, UTORAK, 28.07.: VALAAM

Doručak. Odlazak na cijelodnevni izlet sa brodom na otok Valaam jedno od najsvetijih mjesta Majke-Rusije, bivše središte ruske pravoslavne crkve. Duhovno bogatstvo Rusije čini mnoštvo pravoslavnih svetišta. Jedan od njih je arhipelag Valaam, koji obuhvaća mnoge otoke sa sketama (mjesta stanovanja pravoslavnih monaha) Spaso-Preobrazhenskog manastira. Valaamski manastir je pravoslavni manastir, koji je smješten na najvećem otoku jezera Ladoga, najvećem jezeru u Europi. Valaamski manastir ima jedinstvenu tradiciju pjevanja, koja kombinira neke osobine bizantskih i crkvenih pjevanja, koju možete poslušati. Valaam ne privlači samo hodočasnike iz čitavog svijeta, nego i ljubitelje prirode i umjetnosti. Ovdje ćete pronaći jedinstvenu ljepotu prirode: kombinaciju običnih stijena i borovih šuma, i brojnih jezera. Spoj pravoslavnih svetinja i prirode otoka niz godina su privlačili mnoge umjetnike: Nicholasa Roerich, Fjodora Tyutcheva, Petra Čajkovskog, Akeksandera Dumasa …

4. dan, SRIJEDA, 29.07.: PEČORI-IZBORSK-PSKOV

Doručak. U ranim jutarnim satima odlazak u Pečeri, malo mjesto na području grada Pskova, smješteno gotovo na granici sa Estonijom. Njegove glavne atrakcije su Pskovo-Pečorski manastir iz 15. stoljeća, u pećinama kojeg stoljećima žive asketski monasi i Uspenska crkva, najstarija crkva manastira, koju su iskopali monasi od pješčanika te su joj kasnije izgradili prednju fasadu u baroknom stilu. Razgled manastira i ručak. Odlazak u Izborsk, jedan od najstarijih ruskih gradova, gdje još uvijek stoje pravoslavne crkve stare 700 godina i gdje se još uvijek osjeća duh stare Rusije. Razgled utvrde i posjet izvora sa svetom vodom. Odlazak u Pskov, jedini grad u Rusiji koji ima najviši broj sačuvanih spomenika staroruske arhitekture. Razgled Kremlja i katedrale Sv. Trojstva. Povratak u hotel u kasnim večernim satima. Noćenje.

5. dan, četvrtak, 30.07.: ST. PETERSBURG – ZAGREB

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela, fakultativni odlazak na izlet u Carsko selo. Carsko selo poklon je Petra Velikog svojoj supruzi Katarini I povodom rođenja kćeri, buduće carice Elizabete Petrovne. Upravo je ona zaslužna za izgradnju Katarinine palače, raskošne carske rezidencije čiju je gradnju povjerila Talijanu Francescu Bartolomeu Rastrelliju. Velika dvorana Katarinine palače bogato je ukrašena i smatra se Rastrellijevim remek-djelom. Palača je elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, koju su nazivali osmim svjetskim čudom jer je bila napravljena od šest tona jantara i obložena dragim kamenjem i zlatom. Transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga u 19:40 h. Predviđeni dolazak u Zagreb u 21:30 h.

FAKULTATIVNI IZLETI – OPISE I CIJENE:

FOLK SHOW “FEEL YOURSELF RUSSIAN”
Feel yourself Russian

Predlažemo da posjetite folklorni spektakl „Feel yourself Russian“ – jedinstven događaj koji pruža prilku da osjetite pravu narodnu kulturu i dušu Rusije. Uživajte u tradicionalnom ruskom plesu i kozačke pjesme, koju izvodi Maidan plesača u tradicionalnoj haljini. Talentirani plesači su poznati po svojim izvedbama kozačke glazbe koja se reproducira u povijesnom obliku. Nakon 45 minuta ruskih harmonija i plesa, uživati ćete ​​prekid uz šampanjac, ruski votka, kanapei – uključujući crvenog kavijara, šunke i sira – i bezalkoholnih pića. CIJENA – 450 kn po osobi

PETERHOF

PeterhofPeterhof, ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- carsku ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane – sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. CIJENA – 550 kn po osobi

 

 


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Duhovno nasljeđe Rusije: St.Petersburg – Valaam – Pečori – Pskov, 26.07.2020, 5 dana 1-10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Duhovno nasljeđe Rusije: St.Petersburg – Valaam – Pečori – Pskov, 26.07.2020, 5 dana

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Duhovno nasljeđe Rusije: St.Petersburg – Valaam – Pečori – Pskov, 26.07.2020, 5 dana

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu