Peterburški međunarodni ekonomski forum podiže cijene

Organizatori Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma prisiljeni su ograničiti broj sudionika jer raste njegova popularnost.

Organizacija Međunarodnog ekonomskog foruma 2013. (PMEF) stoji 295 000 rubalja (oko 49 tisuća kn), a standardnog (uz ograničenja na neke događaje u sklopu poslovnog i kulturnog programa) – 177 000 rubalja (29 500kn).

Potražnja za mjestima na forumu značajno premašuje mogućnosti kapaciteta izložbenog centra Lenexpo, pa organizatori podizanjem cijene ulaznica nastoje ograničiti broj sudionika.

Prestižnost foruma i odsustvo alternativnog prostora za ruske i strane investitore u Rusiji i dalje privlači veliki interes vodećih igrača i lidera tržišta, pa će nije za očekivati da će se to ove godine promijeniti unatoč viskim cijenama ulaznica.

Glavni su partneri u 2013. god. Rosneft, Sberbank, Gazprom, Vnešekonombank i Ruske mreže. Vrijednost partnerskog paketa zasad se ne zna. U 2010. god. paket glavnog partnera iznosio je 45 milijuna rubalja (oko 8 milijuna kn), a običnog 23,6 (oko 4).

Glavne su teme ovogodišnjeg foruma: globalni program rada stabilnog ekonomskog rasta, Rusija na globalnom planu, novi katalizatori promjera. Budući da će ove godine Rusija predsjedavati u G20, na forumu će sudjelovati sudionici Poslovne dvadesetorice.

Sudjelovanje na forumu PMEF 2013. potvrdio je zasad 1361 sudionik, uključujući više od 158 rukovoditelja najvećih stranih kompanija i 325 ruskih. Budžet foruma jednak je prošlogodišnjem, no apsolutne brojke ne iznose se u javnost. Godine 2011. iznos foruma dosegao je 880 mil. rub. (oko 146 mil. kn). Na forumu se očekuje oko 4 000 sudionika i 1000 predstavnika masovnih medija.

Sljedećih će godina problem PMEF-a s nedostatkom prostora biti riješen. Ove se godine zadnji put održava na Vasiljevskom otoku. Već sljedeće godine organizirat će se u novom izložbenom centru u predgrađu Sankt-Peterburga koji je izgradio Expoforum. Centar predviđa 140 000 motvorenih i zatvorenih prostora te kongres-centar s kapacitetom od 7 000 mjesta.

Trebate li avionske karte, vizu za Rusiju ili smještaj tijekom održavanja PMEF –a obratite se agenciji Atlantis travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu