Peterburški međunarodni ekonomski forum

Najveći poslovni i politički događaj Rusije – 17. Peterburški međunarodni ekonomski forum održat će se od 20. do 22. lipnja. Na njemu će o perspektivama globalne ekonomije i načinima postizanja ekonomskog razvoja raspravljati više od 5 tisuća sudionika iz 30 država svijeta.

Glavni predmet rasprave ”Ruskog Davosa” 2013. bit će sasvim aktualna tema: Perspektive globalne ekonomije – vrijeme odlučujućeg djelovanja. ”Peterbuški međunarodni ekonomski forum je jedno od ključnih mjesta u raspravi ruskog i međunarodnog ekonomskog plana. Tema je izlaz iz stagnacije i pronalazak načina postizanja stabilnog ekonomskog rasta, pitanje aktualno za mnoge države. Na zasjedanjima, koje su ujedinjene pod temom ”Globalni plan stabilnog ekonomskog rasta”, raspravljat će se oko osnovnih čimbenika, koji određuju razvoj svjetske ekonomije, a također i oko pitanje koje mjere treba poduzeti radi restrukturizacije ekonomije i stimuliranja stabilnog razvoja.

Forum okuplja ključne predstavnike međunarodne poslovne zajednice, političke i ekonomske svjetske elite, koji će postati središnje ličnosti tradicionalnog ciklusa susreta ”Razgovori koji mijenjaju svijet”, a koji već sad imaju jako dobru reputaciju. Na prošlogodišnjim susretima bio je, na primjer, predsjednik Goldmana Sachsa Lloyd Blankfein, utemeljitelj Mangrove Capital Partnera Gerard Lopez te laureat Nobelovske nagrade Henry Kissinger.

Druge dvije značajne teme za raspravu bit će ”Rusija u globalnom planu” (smjernice razvoja ruske ekonomije i uloga Rusije u globalnom svijetu, uz sudjelovanje predstavnika Vlade RF-a) i ”Novi katalizatori promjena”, koja će biti posvećena mogućnostima korištenja naprednih tehnologija i inovativnih pristupa u rješavanju ekonomskih i društvenih zadaća. Osim toga, na PMEFU će se održati tradicionalni summit energetskih kompanija unutar kojeg je Rosneft prošle godine potpisao čitav niz ugovora, uključujući i one s ENI i Statoil glede Arktika, dobivši u zamjenu pristup naftnoj industriji u Europi, nalazištima u Sjevernoj Africi te drugim aktivima.

Tijekom svojeg postojanja PMEF prošao je put od foruma lokalnog karaktera do međunarodnog foruma. “PMEF je primjer foruma koje mi provodimo u Rusiji”, priznaje Oleg Fomičev, zamjenik ministra ekonomije i razvoja. I zaista, ovdje ima puno tog prema čemu se treba ravnati: prošle godine je na PMEF-u sudjelovalo više od 5 347 poslovnih predstavnika, uključujući 157 predsjednika najvećih inozemnih kompanija od kojih 55 ulaze na Forbesovu listu najbogatijih. Stoga se sada ruski organizatori ugledaju na njega pri pripremanju međunarodnih događaja.

Dodatnoj važnosti doprinosi i činjenica da će Rusija ove godine predsjedavati G-20. Stoga će u programu foruma biti i rasprava o planu „velike dvadesetorice“. Na forumu će vjerojatno sudjelovati i njemačka kancelarka Angela Merkel te nizozemski premijer – ministar Mark Rutte.

Ukoliko želite sudjelovati na Peterburškom formu obratite se agenciji Atlantis Travel koja Vam može ponuditi potpunu organizaciju smještaja, prijevoza, transfera i dr. Želite li uz obavljanje poslova i uživati u prekrasnom Peterburgu, odaberite neke od sjajnih izleta ili tura ponuđenih na našoj stranici.

« Vrati se na prethodnu stranicu