PAF (Pag Art Festival) 31.srpnja-14.kolovoza 2015.

PAF (Pag Art Festival) 31.srpnja-14.kolovoza 2015.

PagArtFestival zadnjih 17 godina dovodi istaknute umjetnike iz Hrvatske i svijeta! Od ovoga ljeta ne samo u Pagu, nego i u Novalji i Kolanu!

pag art festival

Program ovogodišnjeg festivala u velikom dijelu donosi djela koja dopiru u neke više dimenzije nalik aluziji, snu, snoviđenju. Među brojnim poznatim imenima klasične scene kao što su: violončelistički duo: Leskovar-Sollima, pijanist Lovro Pogorelić, hrvatski gitaristički velikan Darko Petrinjak te mlade glazbenice Anamarija Milić (violina) i Ana Lucić (klavir), našao se i proslavljeni ruski violinist Nikita Boriso-Glebskij koji će nastupiti u suradnji sa našim istaknutim gitaristom Krešimirom Bedekom. Dvojica virtuoza će izvesti dvije uspavanke- Nana i Asturias iz Španjolske suite M. de Falle.

art

Lovro Pogorelić svirat će Schubertovu posljednju sonatu u kojoj je autor uspio manipulirati vremenom i «glazbenim sjećanjima», i fantastičnu Schumannovu Kreislerianu u kojoj se nadmeću dvije strane Schumannove psihe – impulzivni Florestan i sanjarski Eusebius. Koncerte će popratiti izložba fotografija Josipa Portade naslovljena “Kamen i snovi”.

« Vrati se na prethodnu stranicu