Obavijesti iz Veleposlanstva RH u Moskvi

Obavijesti iz Veleposlanstva RH u Moskvi

Iz Veleposlanstva Republike Hrvatske poslali su obavijest o predstojećim sportskim, kulturnim i inim događanjima koji uključuju hrvatske predstavnike.

  • SPORT

Hokejski klub „Medveščak“ ponovno igra svoju gostujuću utakmicu u Moskvi protiv „CSKA“ u subotu, 21. studenog 2015. u 15.00 sati.
Ljubazno molimo da svoj interes za dolazak na utakmicu najavite Veleposlanstvu na mail: crorus@mvep.hr ili telefonom na +7 495 785 40 70 najkasnije do 15. studenog 2015. Postoji mogućnost dostave određenog broja besplatnih karata te rezervacija karata koji se plaćaju.

medveščak

  • PROMOCIJA PJESNIČKE ZBIRKE NATALIJE VOROBJOVE HRŽIĆ

Rusko-hrvatska pjesnikinja i spisateljica Natalija Vorobjova Hržić priređuje promociju svoje nove knjige – zbirke pjesama na ruskom jeziku pod nazivom „На галереях веков“, koja će se održati u velikoj dvorani Veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi u srijedu, 18. studenog 2015. u 18.00 sati.
Budući da je ulazak na promociju predviđen uz prethodnu pozivnicu, ovim putem ljubazno molimo zainteresirane da nas o namjeri dolaska obavijeste najkasnije do 6. studenog 2015. kako bismo na vrijeme osigurali potreban broj pozivnica za ovo događanje (e-mail: crorus@mvep.hr ili tel: +7 495 785 40 70).

  • GLAZBA

Podsjećamo na skori koncert popularnih hrvatskih violončelista „2 Cellos“ u Crocus City Hallu koji će se održati 24. studenog 2015. u 20.00 sati. Ulaznice bez dodatne provizije se mogu nabaviti putem www.crocus-hall.ru.

2cellos veleposlanstva

2016. godine čekaju na dva vrhunska glazbena događaja u kojima sudjeluju svjetski poznati hrvatski glazbenici. Naravno, ovakva gostovanja planiraju se znatno unaprijed, a isto tako i prodaja ulaznica. Stoga sa zadovoljstvom najavljujemo:
XI Moskovski međunarodni festival „GITARSKI VIRTUOZI“ u organizaciji Moskovske filharmonije koji će se održati u Koncertnoj dvorani P.I. Čajkovskog od 23.-26. ožujka 2016. Na ovogodišnjem festivalu, koji je s vremenom postao jedan od vodećih foruma za klasičnu gitarsku glazbu, uz domaće gostuju i vrhunski svjetski glazbenici iz Brazila, Italije, Španjolske i Hrvatske. Hrvatski predstavnik na festivalu, Petrit Çeku, nadareni je glazbenik koji je svoje muzičko školovanje završio na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Darka Petrinjaka, a potom se usavršavao na konzervatoriju Peabody u Baltimoreu (SAD). Redovito nastupa na solističkim koncertima, s poznatim ansamblom Zagrebačkih solista te Gitarskim triom Elogio, kojeg je sam osnovao 2008. godine, kao i simfonijskim orkestrima diljem svijeta. Glazbeni kritičari su ga nazvali i „Ivom Pogorelićem gitare“. Petrit Çeku nastupit će na festivalu u četvrtak, 24. ožujka 2016. zajedno sa španjolskim kolegom, te na gala-koncertu povodom zatvaranja festivala u subotu, 26. ožujka 2016. Početak redovne prodaja ulaznica najavljen je tijekom tekućeg mjeseca putem web stranice filharmonije.

obavijesti

Ljubitelje klasične gitarske glazbe pozivamo da iskažu interes za odlazak na jedan ili oba navedenih koncerata, budući da smo s organizatorima dogovorili rezerviranje određenog broja ulaznica za koje je ponuđena mogućnost popusta. Kako biste isti mogli i ostvariti pozivamo da preliminarni interes izrazite do kraja studenog 2015.
Međunarodni festival „Opera Apriori“ ugostit će vrhunskog kontratenora današnjice – Maksa Emanuela Cenčića, koji je na svjetsku scenu vratio baroknu operu, rijetko predstavljanu i viđenu u Rusiji. Na koncertu koji će se održati u Velikoj dvorani moskovskog konzervatorija, Maks Cenčić predstavit će svoj najnoviji album „Arie Napoletane“ u srijedu, 1. lipnja 2016. godine. S obzirom na posebnost ovog glazbenog događaja i bez obzira na datum njegova održavanja polovinom iduće godine, veliki dio ulaznica je već rasprodan. Stoga je Veleposlanstvo u dogovoru s organizatorima rezerviralo određeni broj ulaznica za ovaj koncert po cijeni u rasponu od 500 do 1500 RUB, te bismo cijenili Vašu obavijest o preliminarnom iskazu interesa najkasnije do kraja studenog 2015. godine.

  • OSTALO

OBRAZOVANJE – početkom listopada na dva sajma obrazovanja održana u Moskvi, predstavila se i hrvatska visokoškolska ustanova Rochester Institute of Technology RIT Croatia, koja nudi programe dodiplomskog i diplomskog obrazovanja na engleskom jeziku i dvojnu američku i hrvatsku diplomu. Više o navedenim programima, mjestu održavanja studija (Zagreb i Dubrovnik) te upisnom procesu koji traje tijekom cijele godine (a upravo je u tijeku mogućnost rane prijave koja omogućava određene beneficije i popuste) možete pročitati na stranicama www.croatia.rit.edu. Materijale u vidu brošura, koje nam je prilikom posjeta Moskvi, ostavila predstavnica ovog visokog učilišta, zainteresirani mogu dobiti u Veleposlanstvu (ljubazno molimo prethodnu najavu dolaska na +7 495 785 40 70).

« Vrati se na prethodnu stranicu